Pirmūnų kelionė

Birželio 1 dieną Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos mokiniai, baigę mokslo metus pačiais geriausiais pažymiais (9, 10), vyko į edukacinę kelionę po Aukštaitiją.

Pirmas aplankytas objektas – dailioji Rokiškio šv. Mato bažnyčia, nuo kurios pėsčiųjų takas vedė link Rokiškio Tyzenhauzų dvaro. Pirmiausia keliauninkai žavėjosi darbščiojo meistro Liongino Šepkos drožinių ekspozicija, klausėsi gidės pasakojimo apie neįprastą kūrėjo gyvenimą. Vėliau dairėsi po iškilias dvaro menes, domėjosi dvarininkų gyvenimo detalėmis – rūbais, aksesuarais, indais, nusifotografavo  su senovinių drabužių detalėmis, o nuotraukomis iš karto galėjo džiaugtis savo telefonų ekranuose.

Viešnagės dvare pabaigoje laukė informatyvi pamokėlė apie pieno produktų – sūrio, sviesto, net ledų gaminimą senovėje – ir vaišių stalas. Mokiniai degustavo keturių rūšių sūrį, mėgavosi žolelių arbata.

Pakeliui iš Rokiškio į Anykščius gidė priminė Lietuvos didžiavyrių Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą istoriją. Todėl atvykę į Anykščius pirmiausia aplankėme Puntuką, kuriame įamžintas lakūnų atminimas. Tada kopėme į lajų taką, grožėjomės nuostabia panorama, atsiveriančia iš 21 metro aukščio.

Kupini puikių kelionės įspūdžių mūsų mokyklos pirmūnai grįžo į Vilnių.

WordPress Image Gallery Plugin

You may also like...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *