Projektas „Medijų raštingumas multiplikatoriams“

Mūsų mokyklos komanda spalio 16 d. – lapkričio 21 d. dalyvavo atsparumo projekte „Medijų raštingumas multiplikatoriams“, kurį vykdė Lietuvos vokiečių kalbos mokytojų asociacija pagal 2015 m. Lietuvos ir Vokietijos užsienio reikalų ministrų bendrą veiksmų planą. Projektą finansavo Vokietijos Federacinės Respublikos ambasada Vilniuje.

Projekte dalyvavo 7 mokyklų komandos iš Vilniaus ir Kauno. Mūsų mokyklos komandą sudarė 8t2 klasės mokinės Rusnė Lataitytė ir Martyna Jasulaitytė, vokiečių k. mokytoja Renata Mackevičienė ir fizikos ir informacinių technologijų mokytojas Andrius Alkauskas. Spalio 16–17 dienomis Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijoje vyko projekto mokymai, kurių metu išklausėme ekspertų pranešimus: „Žiniasklaida ir aš: kaip iššifruoti viešai siunčiamą žinutę?“ bei „Medijų socialinis genas. Sukurti neįmanoma griauti: kodėl medijos gali didinti nesaugumo jausmą šiuolaikiniame pasaulyje ir kaip veikia iškarpytas kontekstas?“.

Po mokymų turėjome sugalvoti ir sukurti projektą. Nusprendėme sukurti filmuką apie Užupį. Mūsų projekto tema – „Svarbūs Užupio Respublikos objektai“. Kadangi dauguma yra girdėję apie Užupį lietuviškai, mes norėjome apie jį papasakoti įdomiau – vokiškai. Todėl projekto tikslas buvo pristatyti Užupio Respublikos žymius objektus, papasakoti apie juos vokiškai. Esame dėkingi Užupio Respublikos premjerui ponui Sakalui Gorodeckiui už pagalbą ir idėją pakalbinti Užupio Respublikos įgaliotąjį daržų ir sodų ministrą poną Andreas Rodenbeck, kuris sutiko mums vokiškai papasakoti apie svarbius Užupio objektus.

Lapkričio 21-oji buvo prezentacijų diena. Mes pasižiūrėjome kitų komandų atliktų darbų pristatymus ir parodėme savo darbą – filmuką, kuris visiems padarė įspūdį. Gaila, kad dėl pandemijos projektų pristatymai vyko nuotoliniu būdu. Tačiau, nepaisant to, džiaugiamės, kad viskas pavyko puikiai.

Taigi, tikriausiai esate matę žymius Užupio Respublikos objektus ir apie juos girdėję, bet ar esate girdėję, kaip ir ką apie juos pasakoja gimtakalbis vokietis? Ne? Tai mūsų filmukas kaip tik Jums!

You may also like...