2015-2016 m.m. archyvas

2016-05-23

Vilniaus Petro Vileišio progimnazija dalyvauja projekte „Augu pats –  auginu kitą: jaunų žmonių asmeninių, socialinių ir kultūrinių kompetencijų ugdymas, naudojant novatoriškus interaktyvius metodus“. Projektas finansuojamas Kultūros rėmimo fondo ir Viešosios įstaigos „Menų ir mokymo namai“ lėšomis. Projekto veiklų organizatorė ir koordinatorė Vilniaus Petro Vileišio progimnazijoje – pagrindinio ugdymo skyriaus vedėja Lina Misiuvienė.

2016 metų gegužės 18 dieną įvyko antrasis projekto „Augu pats  – auginu kitą‘‘ etapas Vilniaus Petro Vileišio progimnazijoje. Viešosios įstaigos „Menų ir mokymo namai“ specialistės apmokė mokyklos lyderius (7v klasės mokinius) Forumo teatro metodo, padėjo jiems parengti du etiudus, kurie vėliau buvo pristatyti mokyklos bendruomenei. Daugiau nuotraukų čia.

2016-05-13

Pradinukai dalyvavo edukacinėje pamokoje su kinologais. Užsiėmimus vedė Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro atstovai, taip pat dalyvavo ir šuo.
Kuo anksčiau vaikai susipažins ir išmoks bendravimo su šunimis abėcėlės, supras šunų kūno kalbą, tuo saugesni jausis gyvūnų apsuptyje, pasitikės savimi ir taps atsakingesni. Užsiėmimų tikslas – išmokyti vaikus pagrindinių saugumo taisyklių bendraujant su šunimis, supažindinti su svarbiausiais gyvūnų poreikiais. Parodyti, kad šunys yra juslios būtybės, išmokyti vaikus tinkamai elgtis įvairiose situacijose, pratinti saugiai žaisti su naminiais gyvūnais.

2016-05-02

Balandžio 29 d. Vilniaus Petro Vileišio progimnazijoje vyko pradinių klasių moksleivių disko šokių varžybos „Disko ritmas – 2016”, skirtos tarptautinei šokio dienai paminėti. Varžybas organizavo ir mokinius paruošė Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos šokio mokytojas – metodininkas, Lietuvos sportinių šokių federacijos respublikinės kategorijos teisėjas, sportinių šokių klubo „Cafe Latino Vilnius” vadovas Dainius Joffė. Varžybose dalyvavo beveik šimtas mokinių ir džiugu, kad savo dalyvavimu renginį papuošė svečiai iš kitų Vilniaus miesto mokyklų.

2016-04-29
Š. m. balandžio 27 d. mokykloje vyko anglų kalbos mokytojų Ramintos Inčiūrienės, Jurgitos Stukaitės ir Jūratės Varkalytės organizuotas Lietuvos penktųjų ir šeštųjų klasių anglų kalbos žodžių sakymo paraidžiui konkursas Spelling Bee, į kurį buvo užregistruoti 22 penktokai ir 22 šeštokai. Dėl ribotos renginio trukmės daug norinčiųjų dalyvauti tiesiog nepateko į konkursą. Sulaukėme svečių iš Rokiškio, Kauno, Trakų rajonų ir gausybės dalyvių iš įvairių Vilniaus mokyklų.

Pirmieji susikovė penktokai, vyko labai įtempta kova. Po daugiau nei valandą trukusio turo I-ąją vietą laimėjo Kauno r. Garliavos Jonučių progimnazijos 5 e klasės mokinys Danielius Bertašius (mokytoja Dalia Uržaitė), II-oji vieta skirta „Saulės” privačios gimnazijos penktokei Ugnei Ubartaitei (mokytojas Giedrius Narkūnas).
Šeštųjų klasių dalyviai irgi buvo nusiteikę labai kovingai, varžėsi  atkakliai ir buvo puikiai pasirengę. Sėkmė lydėjo I-ąją vietą laimėjusią Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos 6m klasės mokinę Ievą Pakšytę (mokytoja Jurgita Stukaitė), II-asis liko Vilniaus Jėzuitų gimnazijos šeštokas Martynas Datkūnas.

Konkurso prizus įsteigė knygynas „Humanitas“ ir kanceliarinių prekių parduotuvių tinklas „Biuro pasaulis“.

2016-04-29

Balandžio 6 d. ir 20 d. 2 a klasės (vyresn.mokytoja Nijolė Maslianikienė), 2 b klasės (mokytoja Ona Baublienė), 2 e klasės (vyresn. mokytoja Rasa Gruodytė), 4 e klasės (vyresn. mokytoja Vida Rubinienė) mokiniai susipažino su EBRU menu.
Pamokėles organizavo Ineta Karoblytė iš studijos „Kūrybos laisvė“. Mokiniai sužinojo, kad šis menas jau XII amžiuje buvo žinomas Kinijoje, Japonijoje, o XVI amžiaus antroje pusėje Didžiuoju šilko keliu perduotas į Iraną, Turkiją, kur iki šiol ypač mėgstamas ir puoselėjamas. Europos keliautojai, gabendavę popierių, išplatino ir ebru popieriaus paveikslus.
Kiekvienas mokinukas galėjo nutapyti keletą paveikslų, kuriuos skyrė savo mamytėms.


2016-04-28

Balandžio 22 d. į 2 e klasės valandėlę buvo pakviesta Rasos Gruodytės mokinė , Lietuvos sporto universiteto pirmakurse, Lietuvos dailiojo čiuožimo čempione Inga Janulevičiūte.
Inga papasakojo, kad būdama pradinuke jau turėjo aiškų tikslą būti dailaus čiuožimo sportininke. Parodė Lietuvos, Europos, Pasaulio čempionatų vaizdus, kur pačiai teko sudalyvauti. Mokiniai turėjo daug klausimų čempionei, palinkėjo sėkmės tolesniame nelengvame Lietuvos sportininkės kelyje.


2016-04-26

Balandžio 12 d. ,,Aušros“ mokykloje- darželyje vyko miesto viktorina ,,Sveikatos ABC“. Joje dalyvavo antrokai iš daugelio Vilniaus mokyklų. Visos komandos puikiai prisistatė ir aktyviai rungėsi 6-iuose viktorinos etapuose, demonstruodamos savo žinias apie sveiką gyvenseną. Susumavus komisijos rezultatus, paaiškėjo, kad daugiausiai taškų surinko mūsų progimnazijos antrokų komanda. Jie buvo šauniausi. Tai:

2 A kl. mokinys Matas Čepas

2 B kl. mokinė Liepa Pauliukonytė,

2 E kl. mokinė Augustė Migilinskaitė

Džiaugiamės ir sveikiname laimėjus I vietą!

2016-04-15
Ketvirtadienio
popietę  mokykloje šurmuliavo mokiniai iš 13 mokyklų. Jie rinkosi į Vilniaus miesto mokyklų vokiečių dainos konkursą. Svečius pasveikino mokinių choras su nuotaikingomis dainomis. Konkurse pirmąkart apsilankė Vokietijos ambasados kultūros ir spaudos skyriaus atstovė p. Milena  Dech. Ji džiaugėsi, kad tiek daug mokinių dainuoja dainas vokiečių kalba.

Po atkaklios kovos paaiškėjo laureatai. Džiugu, kad mūsų mokyklos 5 m klasės mokinė Eglė Jocytė tapo laureate jaunesniųjų tarpe. Ją konkursui ruošė mokytojai Žaneta Verikienė, Birutė Terminienė ir Ramunė Pudžiūvelienė.

2016-04-14
Balandžio 12 dieną mokykloje vyko ornitologinė diena. Mokiniams paskaitą apie sugrįžusius sparnuočius skaitė ornitologas Gediminas Petkus, o paskui vyko inkėlų kėlimas mokyklos teritorijoje. Mokiniai kartu su biologijos mokytojomis Ingrida Čiučkyte, Danguole Vaznele ir technologijų mokytojais Sauliumi Grigeliu ir Juozu Lekarevičiumi iškėlė 12 inkilų, kuriuose laukiama apsigyvenant musinukių, varnėnų, zylių, liepsnelių, o gal net ir pelėdos.

2016-04-14
7e klasės mokinys Jurij Romanovskij inkilų kūrimo konkurse „Vilnius – paukščių namai” tapo laimėtoju už netradicinę inkilo konkstrukciją. Technologijų vyresn. mokytojas Juozas Lekarevičius;

7a2 klasės mokinys Simonas Sniežko inkilų kūrimo konkurse „Vilnius – paukščių namai” apdovanotas padėkos raštu. Technologijų vyresn. mokyt. Saulius Grigelis;

7m klasės mokinys Arnas Povilėnas inkilų kūrimo konkurse „Vilnius – paukščių namai” apdovanotas padėkos raštu. Technologijų vyresn. mokyt. Saulius Grigelis.

2016-04-01
Š. m. kovo 22–23 dienomis, mokinių pavasario atostogų metu, vyko paroda „Moderni mokykla 2016, Kaunas“. Dvi dienas vyksiančioje parodoje buvo suorganizuota daugiau nei 70 įvairių renginių mokytojams ir mokyklų vadovams – seminarų, diskusijų, praktinių užsiėmimų.
Parodoje lektoriais buvo ir Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos pedagogai.  Paskaitą vedė šokių mokytojas-metodininkas Dainius Joffe  tema  „Šiuolaikinis mokytojas – tai mokytojas šokantis salsą“, dailės mokytojas Tadas Traidaras ir muzikos vyresn.mokytoja Ramunė Pūdžiuvelienė paskaitos tema „Muzika ir dailė: ritmas kitaip“. Viena iš organizatorių  „Moderni mokykla 2016, Kaunas“  mūsų mokyklos pradinių klasių vyresn. mokytoja Rasa Gruodytė.

2016-03-29

Kovo 8-ąją dieną Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos  antrokai ir 4 e klasės mokiniai klausėsi ornitologo, lektoriaus Gedimino Petkaus pamokos „Inkilų gyventojai“. Klasė prisipildė paukščių balsų giesmėmis ir įdomiais vaizdo reportažais iš sparnuočių gyvenimo. Ornitologas supažindino mokinius su paukščiais, papasakojo kaip juos pažinti iš išvaizdos, giesmių. Mokiniai sužinojo, kurie paukščiai gyvena uoksuose, inkiluose. Mokykloje renginio metu buvo eksponuojama 10 skirtingų inkilų ekspoziciją. Tarp jų – inkilai skirti drugeliams, boružėms ir bitėms!

Pasitikime paukščius kartu!
www.pazinkpaukscius.lt

2016-03-29
Šių metų kovo 9 d. progimnazijoje vyko anglų kalbos mokytojų Ramintos Inčiūrienės, Jurgitos Stukaitės ir Jūratės Varkalytės organizuojamas 5-6 klasių anglų kalbos žodžių sakymo paraidžiui konkursas „Spelling Bee“. Renginį pradėjo vyresn. muzikos mokytojos Ramunės Pūdžiuvelienės ir anglų kalbos mokytojos Ramintos Inčiūrienės 2e klasės mokinių ansamblis, atlikdamas smagią dainelę. Konkursas vyko dviem etapais. Pirmajame etape varžėsi 5 klasių mokiniai, kuriame III-ąją vietą laimėjo 5t klasės mokinė Gabrielė Malevskytė. II- oji vieta atiteko 5t klasės mokinei Gabijai Šeštokaitei. Po ilgos ir sudėtingos kovos nugalėtoju tapo 5a1 klasės mokinys – Jonas Khalil (mokytoja Laima Rindzevičienė).
Antrajame etape rungėsi 6 klasių mokiniai. III-ąją vietą užėmė 6m klasės mokinė Agota Klimaševskytė, II-ąją – 6m klasės mokinė Martyna Stalnionytė. Po labai atkaklios kovos, trukusios net 20 min., nugalėtoja tapo 6m klasės mokinė Ieva Pakšytė (mokytoja Jurgita Stukaitė). Renginį vedė ir pakilią nuotaiką bei sveiką įtampą  stiprino 7t klasės mokinys Lukas Eigėlis.
Konkurso laimėtojai mūsų mokyklai atstovaus balandžio mėnesį vyksiančiame Lietuvos 5-6 klasių anglų kalbos  „Spelling Bee“ konkurse.

2016-03-23
2016 m. kovo 17 d. Vilniaus Petro Vileišio mokyklos bendruomenė minėjo Tarptautinę frankofonijos dieną. Tą dieną mokykloje vyko ir Vilniaus miesto 7-8 klasių mokinių antrosios užsienio kalbos (prancūzų) konkursas. O vakare visi, neabejingi prancūzų kalbai, susirinko į tradicinį prancūziško kino vakarą, kurio metu vaišinosi mokinių ir mokytojų keptais prancūziškais raguoliais, klausėsi mokinių koncerto bei žiūrėjo animacinį filmuką „Tintino nuotykiai“. Džiaugiamės, kad į kino vakarą atvyko ne tik mokyklos bendruomenės nariai, bet ir svečiai iš kitų mokyklų – Rudaminos Ferdinando Ruščico gimnazijos ir Vilniaus Jono Basanavičiaus progimnazijos. Mokinius taip pat pasveikino Lietuvos edukologijos universiteto dėstytoja, doc. dr. Daiva Mickūnaitytė.

2016-03-22

Kovo 14 – 18 dienomis Vilniaus Petro Vileišio progimnazija įsitraukė į Vaikų linijos inicijuotą veiksmo savaitę „BE PATYČIŲ“. Jos simbolis tapo gėlė, simbolizuojanti švelnumą ir pagarbą. Mokiniai „Draugystės“ savaitės metu buvo įtraukti į įvairias veiklas bei renginius:

  • Vilniaus m. III PK specialistė vedė paskaitas  5 klasių mokiniams  apie patyčias ir jų prevenciją.
  • 5 – 8 klasės dalyvavo akcijoje „Draugystės gėlės“. Jos metu mokiniai kūrė gėles ir rašė žodžius, padedančius sukurti draugiškus santykius klasėje.
  • 1 – 4 klasių mokiniai dalyvavo akcijoje „Būk mano draugas“. Pradinių klasių mokiniai, kurdami gėles mąstė apie jiems svarbius draugus.
  • 1 – 8 klasių mokiniai fotografavosi su draugais, organizavo nuotraukų konkursą „Mano draugas ir aš“ ir įrodė, kad moka palaikyti draugiškus santykius.
  • 8 klasių mokiniai pradinukams vedė pamokas „Draugystė“. Kalbėdami apie ją, žaisdami judriuosius žaidimus, kepdami draugystės kiaušinienę, pindami draugystės apyrankes, piešdami – mintyse bandė išgirsti vienas kitą.
  • Šeštokai varžėsi konkurse „Atpažink. Išvenk. Sustabdyk.“, kurio nugalėtojais tapo 6v klasė. Sveikiname!
  • Savaitės kulminacija tapo fleshmob‘as, kurio metu 5 klasių mokiniai kartu draugiškai nusišypsojo.


2016-03-03

Vilniaus Petro Vileišio progimnazija, tęsdama bendradarbiavimą su Baltarusijos respublikos Molodečno gimnazija Nr. 3,  š.m.  vasario 24-26 d. sulaukė svečių vizito. Šiemet mus aplankė keturi pedagogai ir devyni mokiniai iš Molodečno gimnazijos Nr. 3. Svečiai dalyvavo mokyklos pedagogų organizuotoje  etno – kūrybinėje pamokoje „Užgavėnių kaukės gaminimas“, projekte „Kultūrinis Užgavėnių papročių paveldas“.

Pedagogų ir mokinių delegacijai iš Baltarusijos buvo organizuota ekskursija po Vilniaus senamiestį, edukacinės pamokos Žaislų muziejuje ir Valdovų rūmuose, ekskursija į Kauną, ypač svečius sudomino apsilankymas Lietuvos medicinos ir farmacijos muziejuje bei apžvalginė ekskursija po Kauno senamiestį.

Dėkojame mūsų mokyklos mokinių (Arinos Tkačenko, Tauro Launikonio, Aistės Domarkaitės, Fausto Puzero, Danieliaus Andriukianec, Nojos Misiūtės, Benediktos Koliato, Erikos Lysenko, Dominyko Avižienio) tėveliams už geranorišką svečių priėmimą savo namuose. Minėtiems mokiniams gegužės 11-13 d. planuojama ekskursija į Baltarusiją.

2016-02-17
Š. m. vasario 9 d. Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos 6-8 kl. mokiniai su Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė drauge, vilniečiais ir sostinės svečiais Daukanto aikštėje šventė Užgavėnes.

Šventėje apsilankę gyventojai ragavo Užgavėnių blynų ir kareiviškos košės, šildėsi karšta arbata. Susirinkusiuosius linksmino aikštėje apsilankę persirengėliai ir kieminėtojai iš Mokytojų namų, šventinę nuotaiką kūrė folkloro ansambliai „Neris“, „Vilnelė“ ir „Vingrė“.

„Užgavėnės – viena linksmiausių metų švenčių, kurioje nuo seno kviečiamas pavasaris. Tai ne tik gera proga susiburti draugams, kaimynams ar bendruomenėms, bet ir dar viena galimybė saugoti ir puoselėti senąsias lietuviškas tradicijas“, – sakė Prezidentė.

Užgavėnės – sena šventė, švenčiama likus 7 savaitėms iki Velykų. Jos metu kviečiamas pavasaris, kepami blynai, vyksta tradicinė Lašininio ir Kanapinio kova. Dabartiniai Užgavėnių papročiai – tai senovinių apeigų, kuriomis buvo siekiama nulemti derliaus gausumą, mūsų dienas pasiekusi dalis.

2016-02-17
Vilniaus Petro Vileišio progimnazijoje sausio 25-29 d. vyko kasmetinė Lietuvių kalbos savaitė. Ta proga sausio 27-ą dieną visa mokyklos bendruomenė buvo pakviesta dalyvauti  dailyraščio „Rašom!“ pirmame ture. Džiugu, kad dailyraščio rašymas sulaukė didžiulio susidomėjimo, dailiai rašyti ranka bandė mokiniai, mokytojai, mokyklos administracijos atstovai, tėveliai. Dailyraščio rašymo tikslas- skatinti mokinius rašyti mėlynu rašaliniu parkeriu, formuoti taisyklingą rašyseną, ugdyti estetiško rašymo įgūdžius.

Komisija, sudaryta iš lietuvių kalbos mokytojų, savo nuožiūra išrinko pirmo turo geriausius darbus ir išsiuntė juos į NACIONALINĮ VINCO KUDIRKOS DAILYRAŠČIO KONKURSĄ „Rašom!“. Tikimės, kad mokyklos bendruomenės pastangos bus įvertintos ir galėsime sveikinti nugalėtojus!
 
2016-02-15
Prasmingai minime Valstybės atkūrimo dieną prisijungdami prie akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“, ir organizuojame Vilniaus m. vaikų kūrybinių darbelių parodą „100 daiktų Lietuvai“ Vilniaus m. savivaldybėje, 2 aukšte, vasario 15-26 d.  Parodoje dalyvaujančių mokyklų sąrašas.

2016-01-29

Sausio 28 dieną Vilniaus Petro Vileišio progimnazijoje vyko tradicinės penktų klasių mokinių gatvės šokių varžybos „Street Dance Rhythm – 2016“, kurias organizavo sportinių šokių klubo „Cafe Latino Vilnius“ vadovas ir Petro Vileišio Progimnazijos mokytojas metodininkas Dainius Joffė.  Mokyklos penktokų gatvės šokių varžybos tai kasmetinės mokinių gatvės šokių kovų varžybos kurioms mokiniai ruošiasi pirmąjį mokslo metų pusmetį. Šiemet varžybose dalyvavo 81 mokyklos penktos klasės mokinys. Mokiniai varžėsi asmeninėje įskaitoje ir geriausiai pasirodžiusiems atiteko auksinės taurės. Kiti mokiniai buvo apdovanoti  1-os ir 2-os vietos aukso ir sidabro medaliais.

Mokiniai labai stengėsi parodyti viską , ką išmoko ir savo emocijomis, bei trykštančia energija užkrėsdami visus salėje susirinkusius neleido renginiui prailgti. Varžybų pabaigoje visi sušoko bendrą varžybų šokį taip atsisveikindami su penktokų gatvės šokių varžybomis „Street Dance Rhythm – 2016“.

2016-01-29

Sausio 26 dieną Vilniaus Petro Vileišio progimnazijoje vyko respublikinės mokyklinės 1-2 klasių sportinių šokių varžybos „Vileišio taurė – 2016“ į kurias suvažiavo mokiniai iš visos Lietuvos. Varžybas organizavo sportinių šokių  klubo „Cafe Latino Vilnius“ vadovas ir Petro Vileišio progimnazijos mokytojas metodininkas Dainius Joffė. Varžybose išdalintas 101 starto numeris. Mokiniai varžėsi asmeninėje įskaitoje pirmokų ir antrokų amžiaus kategorijose. Pirmokai šoko Lėtą valsą ir disko šokį, o antrokai Lėtą valsą, disko ir Polką.  Varžybose šokėjus vertino teisėjai  Laura Maškova (Klaipėda), Egidijus Špakauskas (Klaipėda) ir Arūnas Polionovas (Vilnius). Labai džiugu, kad didžiąją dalį pirmų vietų ir pagrindinių prizų – Petro Vileišio aukso taurių iškovojo varžybų šeimininkai, Petro Vileišio progimnazijos pradinukai (mokytojas Dainius Joffė).

Petro Vileišio taurės mokyklinės sportinių šokių varžybos šiemet tapo tradicinėmis respublikinėmis  mokinių sportinių šokių varžybomis, kuriose kitais metais laukiamas dar gausesnis dalyvių būrys.

2016-01-15

2016 m. sausio 11 d. Vilniaus m. savivaldybės II aukšto fojė atidaryta nacionalinių dailyraščių RAŠOM 2011–2015m. paroda ir galerija. Parodos pradžią paskelbė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. Parodos atidarymas pradėjo šeštąjį nacionalinį Vinco Kudirkos dailyraščio konkursą Rašom! 2016., kurio finalas vyks Lietuvos mokslų akademijoje 2016 m. vasario 24 d. Renginį ves Vilniaus Rotušės ceremonmeisteris, diktorius Juozas Šalkauskas.

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius ir Nacionalinio dailyraščio „Rašom“ vertinimo komisijos narės, Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos mokytojos, Rasa Gruodytė, Lina Misiuvienė, Rasa Kairienė, Dalia Rimšienė
2016-01-15
2015 m. gruodžio mėnesį tęsėme jau tradiciniu mūsų mokykloje tapusį projektą „Kalėdinis sveikinimas vienišam žmogui”.  Moksleiviai tarpusavyje dalinosi gerumu, nuoširdumu, jautrumu.

4 – 8 klasių moksleiviai kūrė kalėdinius sveikinimus ir atvirutes, kuriais galėjome pasidžiaugti surengtoje parodoje mokyklos fojė.

2015 gruodžio 18 d. aplankėme senelius Fabijoniškių socialinių paslaugų centre. Ne kartą susitikę su mūsų mokyklos mokiniais, ir šį kartą gausiai susirinkę gyventojai, nekantriai laukė parengto pasirodymo. Savo talentus muzikai, vaidybai, raiškaus pasakojimo ir deklaravimo gabumus atskleidė 5 – 8 klasių progimnazistai bei išdalino nuoširdžius sveikinimo atvirukus, pavaišino gardėsiais.

Vykdydami akciją  „Saldžios Kalėdos“ mokiniai nešė skanumynus, kurie  2015 m. gruodžio 21 d. Bernardinų bažnyčioje skambant Kalėdų giesmėms  kartu su sveikinimo atvirukais,  perduoti bažnyčios bendruomenei.

Galiausiai sveikinimo atvirukai bei pasidalyti saldumynai 2015 m. gruodžio 22 d. su didžiausiais linkėjimais nukeliavo ir mokyklos kaimynams – dienos centrui „Šviesa“.


2016-01-10

Š.m. gruodžio 23d. mokykloje vyko kalėdinis renginys  „Karnavalinė kaukė“.

Ne tik  mokiniai, bet ir visa  mokyklos bendruomenė karnavalui ruošėsi iš anksto. Vos tik sužinoję, kad šiais metais paskelbta užduotis- persikūnyti į pasakos personažą, ir mokiniai, ir mokytojai, ir mokyklos administracijos darbuotojai, ir specialistai ėmė sukti galvas, kaip susikurti nepakartojamą kaukę ir visus nustebinti. Taip pat buvo paskelbta, kad bus visų klasių kaukių paradas- foto sesija. Buvo ko laukti.

Tą rytą į mokyklą visi  rinkosi gerai nusiteikę. Klasėse šurmulio netrūko: reikėjo pasipuošti, nusigrimuoti ir tapti pasakos personažu.

Nurodytu laiku 3-8 klasių mokiniai mokyklos aktų salėje demonstravo originalias, įspūdingas kaukes. Ir kokių tik personažų čia nebuvo: ir nykštukų, ir snieguolių, ir raganų, ir drakonų, ir pabaisų, ir piratų, ir velnių….Visų net neišvardinsi, bet jos visos buvo užfiksuotos akylos fotografo akies . Visos  klasės buvo apdovanotos padėkos raštais už puikų pasirengimą Kaukių karnavalui.

Po atostogų mokiniai kurs savo klasės mozaikas „Karnavalinė kaukė“ ir jomis papuoš mokyklą. Bus smagu prisiminti smagias šventines akimirkas.

2016-01-10
Š. m. gruodžio 17 d.  12 val. mokyklos Aktų salėje antrų klasių mokiniai pristatė Neringos Lapinskienės spalvingą ir šventišką muzikinę „Žiemos pasaką“. Antrokai dainavo, šoko, vaidino, sveikino tėvelius su artėjančiom šventėm. Dėkojame muzikos vyresn. mokytojai Ramunei Pūdžiuvelienei, pradinių klasių vyresn. mokytojai Rasai Gruodytei, pradinių klasių vyresn. mokytojai Nijolei Maslianikienei, pradinių klasių mokytojai Onutei Baublienei.

2016-01-08
Š.m. gruodžio 10 d. Vilniaus Petro Vileišio progimnazijoje vyko mokytojams seminaras „Pasitik tradiciškai Kalėdas“. Seminarą vedė mokyklos dailės mokytojas Tadas Traidaras. Tradicinis advento vainikas gaminamas iš eglės šakų, tačiau mokytojos  sukūrė originalesnius, įdomesnius: iš kankorėžių, cinamono lazdelių, uogų, sudžiovintų lapų, gėlių, vaisių –  džiovintų apelsinų skiltelių, obuolių, o seminaro pabaigoje vyko darbų paroda. Labai ačiū mokytojams už  sukurtą džiaugsmingą nuotaiką!

2016-01-05
Š. m. gruodžio 18 dieną mokykla bendradarbiaudama su Vilniaus miesto III PK organizavo Kalėdines 4 klasių mokinių kvadrato varžybas. Mūsų progimnazijos sportininkai žaidė prieš Vilniaus Vytės Nemunėlio pradinės mokyklos komandą. Nugalėjo Vileišiukai rezultatu 3 – 1. Sveikiname!

2016-01-05

Mokykla dalyvavo Vilniaus visuomenės sveikatos biuro organizuojamame konkurse „Labai paprastas konkursas 2015“, kuris yra viena iš vaikų saviraiškos, draugystės ir pagarbos kitam žmogui puoselėjimo būdų. Konkurso metu mokiniai kūrė ketureilius savo geriausiam draugui ir juos iliustravo. Organizatoriai išrinko ir apdovanojo nugalėtojus, tarp kurių  ir Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos  7m klasės mokinė Neringa Tautvydaitė ir 7v klasės  mokinys Benas Bložė. Sveikiname!

2015-11-25
Projektas „Širdis be sienų“, kurį organizuoja krepšininko Rimanto Kaukėno paramos fondas

Vilniaus Petro Vileišio progimnazijoje

Iki gruodžio 14 dienos 207A kab. galėsite įsigyti

Vandos Padiminskaitės knygeles „Taškuota pasaka“ ir „Gauruota pasaka“.

Knygelės kaina 5 Eur.

Visos surinktos lėšos keliaus Onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.

Ačiū už Jūsų gerumą“ Pagarbiai Rimantas Kaukėnas

2015-12-14
LEU vokiečių k. katedra pakvietė į Kalėdinę popietę. Mūsų mokyklos mokiniai lydimi vokiečių kalbos mokytojų J. Freire, R. Mackevičienės ir B.M. Terminienės noriai priėmė šį kvietimą. Doc. dr. Gražina Droessiger pakvietė visus mokinius ir mokytojus būti aktyviais šioje šventėje. Renginio pabaigoje visi dalyviai dalyvavo loterijoje.

2015-12-01
Lapkričio 26 d. septintokai Ieva Tamošiūnaitė, Vaiva Marija Margytė, Lukas Eigėlis, Danielius Radis ir Kasparas Mikulskis tapo Knygų Kalėdų savanoriais. Jie kartu su geografijos mokytoja Vitalija Buitkute, socialine pedagoge Gitana Janušauskiene ir bibliotekininkėmis Ingrida Juciene bei Gedaile Overlingiene lankėsi dienos centre „Šviesa“, kur dalyvavo Knygų Kalėdų skaitymuose. Centro lankytojams moksleiviai ne tik skaitė Violetos Palčinskaitės apsakymą „Dovanoti smagiau negu gauti“, smagiai padainavo dainelę apie varną ir sniegą, bet ir padovanojo knygų bei šeštokų Adomo Traubo ir Henriko Žukovsky keptų saldumynų. Atsidėkodami dienos centro lankytojai visiems padovanojo pačių pagamintas dekoratyvines žvakes bei „Šviesos“ bendruomenės nario Miko Kitovo piešinių knygą „Mano pasaulis moka skristi, plaukti ir dainuoti“.

2015-11-27
Lapkričio 25 d. mokyklos aktų salėje įvyko Vilniaus miesto ugdymo įstaigų 7-8 klasių mokinių konkursas „Pažink Ameriką!“. Renginį anglų kalba vedė 7A1 mokiniai Rapolas Čereškevičius, Emilija Krutulytė ir Eva Petrauskaitė. Dalyvius pasveikino muzikos mokytojos Ramunės Pudžiuvelienės paruošta 1e klasės mokinė Stela Švenčionytė su daina “Santa Claus is Coming to Town”. Aštuntokai ir septintokai atsakinėjo į 3 turų klausimus, pristatė savo komandas. Prizinės vietos pasiskirstė taip: pirmoji vieta – Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijos komanda (anglų kalbos mokytoja Loreta Kamarauskienė), antroji – šv.Kristoforo progimnazijos komanda (anglų kalbos mokytoja Vitalija Gaubytė) ir trečioji vieta atiteko Žemynos progimnazijai (anglų kalbos mokytoja Lina Ališauskienė), ketvirtoji vieta teko mūsų mokyklos komandai. Pirmąsias vietas laimėjusioms komandoms apdovanojimus, atsiustus JAV ambasados, įteikė teisėjai mokytojai A.Štrimaitienė ir R.Valeckaitė. Renginį organizavo vyresnioji anglų kalbos mokytoja R.Valeckaitė ir JAV ambasada.

2015-11-27
Š.m. lapkričio 25d.  8a1 ir 8m1 kl. mokinai, klasės vadovai Danguolė Simaitienė, Tadas   Traidaras bei mokyklos psichologė Beata Višniak-Bakšiene nuvyko į Vilniaus miesto apylinkės teismą.

Teisme mokinius pasitiko teisėjo padėjėja Rūta Trimailovienė, kuri maloniai papasakojo apie teismą, jo funkcijas, paskirtį ir t.t. Po trumpo pasakojimo buvo suteikta  unikali  galimybė dalyvauti inscenizuotame teismo posėdyje. Teisėjas Marijus Kursevičius  bei teisėjo padėjėja Rūta Trimailovienė padėjo mokiniams įsijausti į vaidmenis. Po inscenizuoto teismo mokiniai aktyviai klausinėjo teisėjo Marijaus bei tesėjo padėjėjos Rūtos įvairių klausimų. Be galo džiugu, kad mokiniai buvo žingeidūs, aktyvūs, smalsūs bei mandagūs.

Vėliau  mokiniai turėjo  galimybę susipažinti su teismo istorija, aplankyti įvairias sales bei teismo archyvą.

2015-11-26
Lietuvos Respublikos Seimas 2015 – uosius paskelbė Etnografinių regionų metais, pabrėžęs, kad privalome saugoti savo krašto tradicijas, kultūrinį paveldą, tautos savitumą, kalbos turtingumą ir grožį.

Mūsų progimnazijoje lapkričio 16 dieną vyko teatralizuota šventė „ Kelionė po Lietuvą“, skirta šiems metams.Renginyje netrūko nuotaikingų pasisakymų, dainų, pasakų, žaidimų žemaičių (paruošė mokytojos L. Misiuvienė, R. Kairienė, D. Švažienė), aukštaičių (mokyt.R.Taučienė, N. Stankevičienė), dzūkų ( mokyt.J. Šalomskienė), suvalkiečių (pradinių klasių mokyt. Jūratė Čerepovienė) tarmėmis.

Nuoširdžiai dėkojame Vilniaus Gerosios Vilties progimnazijos tautinių šokių kolektyvui „Viltukas“ (vadovė J.Urbonienė), Nemenčinės Konstanto Parčevskio gimnazijos mokiniams ir mokytojoms Renatai Tajevskienei ir Astai Druskienei – Klingienei, pristačiusiems įdomiai inscenizuotą pasaką „Velnias ir lietuviai“ bei Juzefo Kraševskio gimnazijos moksleiviams ir lietuvių kalbos mokytojai Jūratei už linksmą sceninį vaizdelį Kalvarijų turguje vietine Vilniaus krašto tarme.

Baigdami šventę vedėjai Rapolas ir Emilija palinkėjo visiems dirbti, mokytis, džiaugtis, šypsotis, kurti, didžiuotis Lietuva, nes ji – mūsų senolių brangus palikimas, vienijantis, jungiantis su ištisomis protėvių kartomis.

2015-11-25
Sveikiname
7a2 klasės mokinė Vaiva Slatkevičiūtė
7-ojoje Lietuvos mokinių gamtos mokslų olimpiadoje Jaunesniųjų klasių (5-7 kl.) amžiaus grupėje laimėjo trečią vietą. Jai įteiktas Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro III laipsnio diplomas. Mokinę olimpiadai paruošė biologijos mokytoja metodininkė Ingrida Čiučkytė.


2015-11-24
Lapkričio 19 d. – puiki proga rūkantiems susimąstyti apie savo bei aplinkinių sveikatą. Kasmet trečiąjį lapkričio ketvirtadienį minima Tarptautinė nerūkymo diena. Šią dieną mokinių savivaldos iniciatyva pertraukų metu III aukšto koridoriuje mokyklos bendruomenė galėjo pasirašyti Deklaraciją „Kvėpuosiu sveikai – gyvensiu laimingai” pasižadėdama nepradėti ar nutraukti nikotino vartojimą.

2015-11-23
Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos mokiniai dalyvavo miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro organizuojamajame  konkurse  „Vitaminizuotas – 2015“. Jo tikslas – formuoti vaikų požiūrį į tinkamą mitybą, suteikti žinių apie vaisių, daržovių ir kitų sveikatai naudingų produktų reikšmę sveikatai. Mokiniai kūrybiškai gamino maistingus, originalius patiekalus. Antrokai kepė obuolius, įdarytus bananais, jų draugai ketvirtokai – morkų pyragą su kriaušėmis. Diskutuodami apie sveiką mitybą, vitaminų ir mineralinių medžiagų naudą augančiam organizmui pradinukai įgijo žinių, kurios pravertė viktorinoje bei mįslių mūšyje. Konkurso nugalėtojus bei įamžintas gražiausias akimirkas vertins organizatoriai.
Tikimės būti geriausi!.

2015-11-13
Lapkričio 16 dieną progimnazijoje buvo minima Tarptautinė Tolerancijos diena. 5–8 klasių mokiniai klasių valandėlių metu kalbėjo apie toleranciją, kūrė Tolerancijos mozaikas, kurios puošia mokyklą. Savivaldos nariai su vadove Vitalija Buitkute ir socialine pedagoge Gitana Janušauskiene lankėsi neįgaliųjų dienos centre „Šviesa“ ir padovanojo tolerancijos dienos simbolį – mozaiką, keramikos būrelio kūrinį.

2015-11-13

Kviečiame dalyvauti penktus metus organizuojamoje akcijoje „KNYGŲ KALĖDOS“ ir padovanoti progimnazijos bibliotekai naujų knygų.

Kuo turtingesnė bus biblioteka, tuo daugiau ir įdomesnių knygų galėsite perskaityti.

Mūsų fondai pasipildo ir atsinaujina tik Jūsų gerumo ir dosnumo dėka.

2011 m. akcijos metu moksleiviai padovanojo bibliotekai 36 egz. knygų, 2012 m. moksleiviai, mokytojai bei mokyklos administracija – 111 egz. knygų bei sulaukėme piniginės paramos iš advokatų kontoros Tark, Grunte, Sutkienė ir partneriai. 2013 m. akcijos dalyviai padovanojo 121, o 2014 m. net 130 egz. knygų!

Prisijunkite ir Jūs prie šios gražios akcijos patirkite dovanojimo džiaugsmą!

Progimnazijos bibliotekai reikalingų knygų sąrašą rasite čia (paryškintos knygos pačios reikalingiausios), tačiau mielai priimsime ir kitas naujas (2002-2015 m.), nesuskaitytas, nesuplyšusias, o svarbiausia, vaikams įdomias knygas. Juk būna, kad namuose atsiranda kelios vienodos knygelės, arba visi perskaito ir knyga lieka dešimtmečius dulkėti lentynoje… Suteikite tokioms knygoms antrą gyvenimą, o sau ir draugams – skaitymo džiaugsmą!

Akcija mokykloje vyks lapkričio 16 – gruodžio 21 d., bet dovanojamas knygeles mielai priimsime visus metus.

Visos padovanotos knygos bus pažymėtos specialiais akcijos lipdukais su įrašytu dovanotojo vardu ir pavarde.

Aktyviausių akcijos dalyvių laukia padėkos, dovanėlės.

2015-11-09

„Vileišiukų“ komanda Knyg(i)ų mūšio finale

Šiemet „Knygių mūšių“ atkrentamajam žaidimui užsiregistravo net penkiasdešimt penkios komandos! Trisdešimt aštuonios vyresniųjų (10-12 metų) ir septyniolika jaunesniųjų (7-9 metų) komandų. Komandos registravosi iš įvairių Lietuvos vietų: Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės, Ukmergės, Utenos, Palangos, Alytaus, Rumšiškių, Trakų, Druskininkų, Telšių, Švenčionių, Tauragės, Visagino, Ignalinos, Užpalių.

Sveikiname 4e klasės komandos „Vileišiukai“ narius Kristijoną  Norkevičių, Faustą Visockaitę, Noją Misiūtę, Vytautą Šalną, Ūlą Sabaliauskaitę, Edgarą Radį , patekusius į Knyg(i)ų mūšio finalą, kuris š.m. lapkričio 17 d. vyks LRT studijoje, bus filmuojamas, o jo transliacija vyks Kalėdinių švenčių metu. Žaidimą ves Andrius Tapinas ir Eglė Daugėlaitė.

4e klasės komanda „Vileišiukai“, suburta pagrindinio ugdymo skyriaus vedėjos Linos Misiuvienės, jau antrus metus iš eilės patenka į „Knyg(i)ų mūšio“ finalą. Džiaugiamės, kad vaikai skaito naujausias knygas, bet nepamiršta ir lietuviškos klasikos. Tikimės, kad „Knyg(i)ų mūšio“ finale  šiemet vėl lydės sėkmė!


2015-11-03

Spalio 23 d. progimnazijos bendruomenės narių veidus nuspalvino plačios saldėsių šypsenos. Šią dieną įvyko kasmetinė moksleivių savivaldos akcija „Gerumo pyragas“. Skambant linksmai muzikai, moksleiviai pardavinėjo savo gamintus skanėstus: pyragus, keksiukus, sausainius. Šios akcijos metu buvo surinkta rekordinė pinigų suma – 199,15 eurų, kurie buvo perduoti organizacijai „Maisto bankas“. Taip pat įvyko „-iausių“ pyragų rinkimai. Nugalėtojai:

  • Skaniausias pyragas – 7t
  • Netikėčiausio recepto pyragas – 6a1
  • Puošniausias pyragas – 6t
  • Elegantiškiausias pyragas – 8t
  • Saldžiausias pyragas – 7m

Moksleivių savivalda nori padėkoti visiems, organizavusiems  šią akciją.

Gerumas neturi ribų.


2015-11-03

Vilniaus Petro Vileišio progimnazija jau šeštus metus dalyvauja ENO projekte – Tarptautinėje medelių sodinimo akcijoje. Šventėje visada dalyvauja botanikas mokslininkas iš Lietuvos edukologijos universiteto. Tai jau tapo tradicija, kad pirmokai ir penktokai rugsėjo 21 dieną sodina savo klasės ąžuoliuką. Pasodintą medelį mokiniai prižiūri, laisto, globoja. Šiemet mokyklos teritorijoje buvo pasodinti devyni ąžuoliukai.
 
2015-11-02

Petro Vileišio progimnazija prisidėjo prie Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro inicijuojamos kuprinių svėrimo akcijos „Draugiška kuprinė“, kurios tikslas – atkreipti mokinių ir jų tėvelių dėmesį į mokyklinės kuprinės svorį ir turinį bei galimą sunkios kuprinės poveikį vaiko sveikatai. Spalio 19 – 23  d. mokykloje vyko kuprinių svėrimo maratonas.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Skaistė Jankauskaitė svėrė 3-4 klasių mokinių kuprines ir vertino, kokią kūno masės dalį sudaro mokinio kuprinė, aptarė kokios priemonės labiausiai sunkina kuprinę, kokių daiktų verta būtų atsisakyti, aiškino kaip tinkamai rūpintis savo savijauta ir sveikata, skatino mokinius įsitraukti į fizinius pratimus-žaidimus, padedančius stiprinti nugaros raumenis ir formuoti taisyklingą laikyseną.

Akcijos metu buvo pasvertos 109 kuprinės. Daugelio mokinių (88,1 proc.) kuprinių svoris sudarė ne daugiau kaip 10 proc. mokinio kūno masės. Beveik 12 proc. vaikų kuprinių svoriai sudarė 10 – 15 proc. kūno masės. Sunkias kuprines akcijos dienomis turėjo 2,38 proc. ugdytinių.

Pastebėta, kad mokiniai į kuprines susideda per daug daiktų, nors  turi asmenines spinteles, kuriose  gali palikti namų darbams nereikalingas mokymosi priemones.

2015-10-21
Nuo 2014 m. rugpjūčio mėnesio Vilniaus Petro Vileišio progimnazija dalyvauja NordPlus Nordic Languages programos projekte „Building Language Bridges“.

Projekto tikslas:

Pažinti Baltijos ir Šiaurės šalių kultūrą ir tradicijas mokantis kalbų bei skatinti ilgalaikį šalių bendradarbiavimą švietimo srityje.

Projekte dalyvaujančios šalys: Danija, Estija, Islandija, Norvegija ir Lietuva.

Š. m. rugsėjo 21 – 25 d. vyko projekto partnerių šalių susitikimas Vilniaus Petro Vileišio progimnazijoje.

Svečiai susipažino su mūsų mokykla, bendravo su mokiniais ir mokytojais. Moksleiviai parengė pristatymą apie mūsų šalį ir tradicijas, sudainavo lietuvių liaudies dainą bei vaišino svečius tradiciniais patiekalais.

Mokytojai iš užsienio šalių pristatė savo šalį ir mokyklą mūsų mokyklos bendruomenei, dalyvavo mokymuose apie inovatyvius mokymo metodus ir interaktyvių mokymo priemonių kūrimą, vedė atviras pamokas. Svečiai kartu su mūsų mokyklos mokytojais aplankė Trakų miestą ir Trakų pilį bei sužinojo kaip pagaminti kibinus ir šimtalapį maisto gaminimo pamokoje.

NordPlus vizito metu mokytojai iš projekto partnerio šalių lygino Baltijos ir Skandinavų šalių švietimo sistemas, dalijosi gerąją patirtimi, aptarė kas mėnesį atliekamas su mokiniais veiklas bei projekto veiklų planą 2015 – 2016 m. m.

Vienas iš projekto rezultatų – norvegų kalbos būrelis mūsų mokykloje.

Projektą Vilniaus Petro Vileišio progimnazijoje koordinuoja vyresn. anglų kalbos mokytoja J. Sirtautienė, anglų kalbos mokytoja R. Inčiūrienė ir vyresn. informacinių technologijų mokytoja T. Statulevičiūtė.

Daugiau informacijos apie projektą ir vykdomas veiklas rasite apsilankę projekto tinklalapyje adresu http://buildingbridges2014.weebly.com/


2015-10-21
Projektas „Beste Freunde in Litauen“ tęsiasi

2015 m. kovo ir rugpjūčio mėnesį Goethe‘s institute vyko mokymai, kuriuose dalyvavo progimnazijų, pagrindinių ir vidurinių mokyklų vokiečių kalbos mokytojai, pageidaujantys 6-ose klasėse dirbti pagal „Hueber“ leidyklos vadovėlį „Beste Freunde“. Po mokymų mokytojai pasklido po visą Lietuvą ir nuo rugsėjo 1 dienos pradėjo dirbti su projektui pasirinkta šeštokų grupe. Taip susikūrė platus „Beste Freunde in Litauen“ tinklas, paremtas bendrais poreikiais. Daugelis kėlė klausimus – koks gi tas vadovėlis, kaip jis tiks mano mokiniams? O atsakymo ieškojo ir vis dar ieško pamokose…

Šiandien mokyklose, kurios prisijungė prie projekto, prasidėjo aktyvioji sklaidos dalis – pradėtos vesti atviros pamokos. Pirmoji į savo pamoką pakvietė ir kitoms projekto dalyvėms duris atvėrė Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos vokiečių kalbos mokytoja ekspertė Birutė Marijona Terminienė. Pamoką stebėjusios kolegės džiaugėsi aktyviu moksleivių dalyvavimu pamokoje, jų gebėjimu ir noru bendradarbiauti.

Linkime sėkmės ir tariame – iki susitikimo kitose pamokose!

Margarita Repečkienė, Goethe’s instituto pedagoginio bendradarbiavimo, vokiečių kalbos kursų ir egzaminų programų koordinatorė.

2015-10-15

Spalio 12 dieną Vilniaus Petro Vileišio progimnazijoje buvo minima Pasaulinė psichikos diena. Antrus metus mokykla dalyvauja Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro ir Viešosios įstaigos „Psichikos sveikatos perspektyvos“ organizuojamajame projekte „Atverk paguodos skrynelę“, kurio tikslas – prisidėti prie vaikų psichikos sveikatos stiprinimo, suteikiant mokyklos vaikams žinių ir įgūdžių,  padedančių saugoti ir rūpintis savo ir artimųjų psichikos sveikata.

Minėdami Pasaulinę psichikos dieną, progimnazijos švietimo pagalbos specialistai lankėsi ketvirtų klasių pamokose, kuriose pasakojo apie žmogaus psichikos sveikatą. Ketvirtokai įgijo žinių kaip atpažinti ir įvardyti savo išgyvenimus, kaip saugoti ir rūpintis emocine sveikata. Užsiėmimo metu dalyviai lankstė ir dekoravo iš anksto parengtą kartotinės dėžutės maketą – „paguodos skrynelę“, kurioje vėliau galės kaupti svarbius daiktus. Aplankius blogai nuotaikai, vaikai bus skatinami atsidaryti šią skrynelę, apžiūrėti ten sudėtus daiktus bei prisiminti su jais susijusias šiltas ir laimingas akimirkas.
 

2015-10-15
Spalio 9 dieną Vilniaus Petro Vileišio progimnazijoje buvo minima Pasaulinė košės diena.
„Košės dienos“ akcijoje dalyvavo 1 – 4 klasių mokiniai. Visiems pradinių klasių mokiniams maistingus pusryčius dovanojo viena didžiausių Lietuvos grūdų perdirbimo bendrovių „Malsena“. Akcijos tikslas – skatinti Lietuvos vaikų sveikos mitybos įpročius ir akcentuoti košės pusryčių naudą žmogui. Po pusryčių mokytojai mokinius supažindino su  sveikos mitybos principais ir kartu atliko užduotis padovanotose knygelėse.
Vaikai dėkoja akcijos organizatoriams ir nekantraudami laukia kitų akcijų, skatinančių sveikos mitybos įpročius.

2015-10-13

Vilniaus Petro Vileišio progimnazija kartu su Vilniaus miesto III Policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus prevencijos poskyriu spalio 6 – 9 dienomis mokykloje organizavo Policijos bičiulių savaitę. Mokyklos socialinė pedagogė Gitana Janušauskienė ir Vilniaus miesto III Policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus prevencijos poskyrio vyr. specialistė Violeta Vitlickaja – Zubanova organizavo akciją „Būk matomas – būsi saugus“, pasitiko į mokyklą ateinančius mokinius, tikrino ar mokiniai dėvi šviesą atspindinčius ženklus. Antrokai dalyvavo piešinių konkurse  „Mes – policijos bičiuliai“. 3 – 4 klasių mokiniai kūrė policijos bičiulių ženklus. 6v ir 7t klasės džiaugėsi galėdamos apsilankyti Vilniaus apskrities vyriausiajame komisariate, lankytis patalpose, kuriose apklausiami įtariamieji, laikinojo sulaikymo kamerose bei stebėjo įvykius mieste per vaizdo stebėjimo kameras. Vykdant nusikalstamų veikų ir teisės pažeidimų prevenciją tarp jaunimo, skatinant sveiką gyvenseną, aktyvų laisvalaikio leidimo būdą, spalio 8 dieną sporto salėje įvyko 8 klasių mokinių – Vilniaus miesto III Policijos komisariato pareigūnų krepšinio ir tinklinio varžybos. Savaitės kulminacija tapo akcija „Apsaugok mane“, kurios metu 1 klasių mokiniai kartu su mokyklos inspektore dalindami pačių pagamintas popierines rankytes atkreipė vairuotojų dėmesį į eismo dalyvius – mokinius. Pradininukus aplankė policijos bičiulis – šuniukas Amsis, nudžiuginęs dovanėlėmis ir padėkomis.

2015-10-13

Spalio 5 d. Vilniaus  Petro Vileišio progimnazijoje buvo minima Tarptautinė  mokytojų diena. Tam, kad rastų geriausią skambesį, mokytojui tenka kasdien „derinti stygas“ ir daug dirbti. Ir maloniausia, kai šis sunkus darbas įvertinamas. Be mokytojų kilnaus darbo pasaulis nebūtų toks gražus, turtingas ir padorus. Mylintys, rūpestingi, išmintingi bei kantrūs mokytojai buvo, yra ir visuomet bus reikalingi.

Tą šventinę dieną mokiniai mokytojus pradžiugino gėlėmis  ir  sveikino  bendra daina „Išdainuoti širdimi pasaulį mokei“, o pirmą pamoką klasėse mokinių laukė staigmena – pamokas organizavo tėveliai, žymūs Lietuvos žmonės. Po pamokų  mokytojai buvo pakviesti į šventinį koncertą Aktų salėje.

2015-10-01

Š. m. rugsėjo 22 d. progimnazijoje vyko vyresn. anglų kalbos mokytojos J. Sirtautienės organizuojamas kasmetinis 3 – 8 klasių anglų kalbos skaitovų konkursas. Jame viešėję  tarptautinio NordPlus Nordic Languages projekto dalyviai – mokytojai iš  Estijos, Islandijos, Norvegijos ir Danijos ne tik stebėjo konkursą – drauge su šeimininkais, garbingai užėmę žiuri komisijos vietas,  vertino 27 mokinių pasirodymus.

Žiuri nuomone, jaunesniųjų grupėje geriausiai pasirodė ir užėmė pirmąją vietą 3a klasės mokiniai J. Sakalauskas ir L. Jurčiukonis (mokytoja S. Milkevičiūtė), antrąją vietą pelnė 5t klasės mokinė I. Prevelytė (mokytoja R. Inčiūrienė), o trečioji skirta 4a klasės mokiniui O. Brukui (mokytoja G. Alčiauskaitė).

Vyresniųjų skaitovų grupėje I-os vietos laimėtojas– 7t klasės mokinys ir renginio vedėjas Lukas Eigėlis (mokytoja R. Inčiūrienė), antrąją vietą pelnė 8t klasės mokinė N. M. Tomaševičiūtė (mokytoja R. Inčiūrienė), trečioji vieta atiteko 6t klasės mokinei A. Domarkaitei (mokytoja J. Sirtautienė).

Konkursu bei 6v ir 7m moksleivių pasirodymu, parengtu muzikos mokytojos R. Pūdžiuvelienės ir šokio mokytojo D. Joffės, gausiai susirinkę žiūrovai liko sužavėti.

Dėkojame visiems dalyviams ir sveikiname laimėtojus.

2015-09-30
Vokiečių kalbos mokytojos ir studentės iš Vokietijos pakvietė visus į vokiečių kino vakarą, skirtą Europos kalbų dienai. Renginio pradžioje direktorė Danutė Kazakevičienė įteikė charakteristikas studentėms.

Po filmo peržiūros mokiniai galėjo dalyvauti viktorinoje apie Vokietiją, vaikščioti ir šokti pagal pateiktus iš filmo paveikslus. Aktyviausi buvo 6v ir 7v klasių mokiniai. Prie gausiai kepiniais nukrauto stalo buriavosi mokiniai ir mokytojai, ragavo įvairius pyragus ir keksus.

2015-09-21

Rugsėjo 9-ąją į mokyklą skubėjo buvę aštuntokai, sėkmingai išlaikę tarptautinį vokiečių kalbos egzaminą. Aktų salėje juos pasitiko jaunesnių draugų skambios dainos, eilėraščiai. Vokietijos ambasados atstovų pasisakymai, sveikinimai buvo sutikti plojimais: p. Salomėja Blažytė džiaugėsi mokinių pasiekimais, jaukia atmosfera, p. Michael  Brehm pabrėžė, kad jam didelė garbė jau trečią kartą įteikti  DSD I diplomus bei pažymėjimus. Tėvų vardu kalbėjo p. Alina  Parnarauskienė. Ji padėkojo už sudarytą galimybę mokiniams išlaikyti tarptautinį vokiečių kalbos egzaminą ir linkėjo tolimesnės sėkmės.

2015-09-21
Nuo rugsėjo 08 d. iki rugsėjo 25d. pagal mainų programą į Lietuvos Edukologijos universitetą atvyko studentai iš  Heidelberg‘o (Vokietija) pedagoginio universiteto. Praktiką mūsų mokykloje atliks 3 studentės, jos lankysis įvairiose pamokose. Kolegos dalinsis savo patirtimi. Vokiečių kalbos mokytoja ekspertė Birutė M. Terminienė  vadovaus tarptautinei studentų praktikai.

2015-09-08
Cafe Latino Vilnius kviečia vaikus profesionaliai mokytis šokti sportinių šokių. Plačiau čia.

2015-09-08

Rugsėjo 1 – osios šventė

Mokykloje nuaidėjęs rugsėjo pirmosios skambutis vėl sukvietė mokinius, jų tėvelius, mokytojus į Mokslo ir žinių šventę. Nedrąsiems pirmokėliams ir visiems susirinkusiems skambėjo eilės, dainos, džiugino Pepės Ilgakojinės išdaigos . Mokyklos direktorė pasveikino bendruomenę, palinkėjo sėkmės, kantrybės semiant mokslo grūdus iš žinių aruodo.

Pirmoji pamoka vyko šventiškai papuoštose klasėse. Mokiniai ir mokytojai dalijosi vasaros įspūdžiais, aptarė ateities planus.

2015-09-04
Dėmesio!!!

2015 – 2016 mokslo metais vyks geriausiai mokyklos mokinio elgesio taisyklių besilaikančios klasės rinkimai.

Konkurso kriterijai:

  • mokinių nevėlavimas į pamokas;
  • uniformų dėvėjimas;
  • pamokų lankomumas;
  • mokinio elgesio taisyklių laikymasis.

Duomenys bus sumuojami ir vertinami mokslo metų pabaigoje.

METŲ KLASEI – PRIZAS!!!
Naujai priimtų mokinių dėmesiui:

Prašome savarankiškai užsisakyti ir apmokėti už elektroninį pažymėjimą. (http://www.moksleiviopazymejimas.lt).
Laiku užsakyti pažymėjimai bus išduodami mokykloje rugsėjo pirmą savaitę, užregistravus praėjimo sistemoje.

 

You may also like...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *