2016-2017 m.m archyvas

2017-06-02

Pirmūnų kelionė

Birželio 1 dieną Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos mokiniai, baigę mokslo metus pačiais geriausiais pažymiais (9, 10), vyko į edukacinę kelionę po Aukštaitiją.

Pirmas aplankytas objektas – dailioji Rokiškio šv. Mato bažnyčia, nuo kurios pėsčiųjų takas vedė link Rokiškio Tyzenhauzų dvaro. Pirmiausia keliauninkai žavėjosi darbščiojo meistro Liongino Šepkos drožinių ekspozicija, klausėsi gidės pasakojimo apie neįprastą kūrėjo gyvenimą. Vėliau dairėsi po iškilias dvaro menes, domėjosi dvarininkų gyvenimo detalėmis – rūbais, aksesuarais, indais, nusifotografavo  su senovinių drabužių detalėmis, o nuotraukomis iš karto galėjo džiaugtis savo telefonų ekranuose.

Viešnagės dvare pabaigoje laukė informatyvi pamokėlė apie pieno produktų – sūrio, sviesto, net ledų gaminimą senovėje – ir vaišių stalas. Mokiniai degustavo keturių rūšių sūrį, mėgavosi žolelių arbata.

Pakeliui iš Rokiškio į Anykščius gidė priminė Lietuvos didžiavyrių Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą istoriją. Todėl atvykę į Anykščius pirmiausia aplankėme Puntuką, kuriame įamžintas lakūnų atminimas. Tada kopėme į lajų taką, grožėjomės nuostabia panorama, atsiveriančia iš 21 metro aukščio.

Kupini puikių kelionės įspūdžių mūsų mokyklos pirmūnai grįžo į Vilnių.

2017-05-25

Goethe‘s  institute  7t klasės vokiečių kalbos pogrupio mokiniams ir 8a2 klasės mokinei Gretai Mecelicaitei buvo įteikti  tarptautinio vokiečių kalbos  egzamino diplomai Fit in Deutsch  1. Džiaugiamės, kad visiems pasisekė išlaikyti egzaminą.  Šventėje  dalyvavo l.e.
p. direktorė Asta Turskienė, klasės auklėtoja ir skyriaus vedėja Ingrida Čiučkytė. Egzaminui mokinius paruošė vokiečių kalbos mokytoja ekspertė Birutė M. Terminienė.

Foto: Goethe-Institut/Margarita Repečkienė
2017-05-10

Respublikiniame mokinių integruotame technologijų ir literatūros konkurse „Kūrybos paukštė-2017“, kurį organizavo Vilniaus Gedimino technikos universitetas ir Vilniaus Gabijos gimnazija, 7t klasės mokiniai Karolis Viduta ir Dionizas Zizas užėmė II-rąją vietą. Mokinius konkursui paruošė vyresn. technologijų mokytojas Saulius Grigelis.

2017-05-08
Vilniaus Petro Vileišio progimnazija – geriausių matematikų mokykla!

2017-05-04
Vilniaus Petro Vileišio progimnazijoje vyko jau tradicinėmis tapusios pradinių klasių mokinių disko šokių varžybos „Disko taurė – 2017“ skirtos tarptautinei šokio dienai paminėti. Varžybas organizavo Vilniaus šokių asociacijos direktorius ir Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos šokio mokytojas – metodininkas Dainius Joffė. Labai džiugu, kad kiekvienais metais susirenka gausybė šokančių mokinių paminėti tarptautinės šokio dienos. Šįkart varžybose dalyvavo 130 mokinių iš įvairių Vilniaus miesto mokyklų. Šokių aikštelėje šokėjai liete liejo gerą nuotaiką, energiją, pozityvią nuotaiką ir šypsenomis apdalino visus salėje susirinkusius žiūrovus. Po varžybų visi dalyviai kartu su žiūrovais sušoko bendrą šokį pagal Justin Timberlake dainą „Can’t Stop The Feeling“ ir namo išsinešė ne tik aukso ir sidabro medalius bet ir didžiulį norą sugrįžti jau į kitais metais vyksiančias pradinių klasių mokinių disko šokių varžybas „Disko taurė – 2018“. Dalinamės renginio akimirkomis.

2017-05-02

2017 m. gegužės 12 d. 12.00 val. (penktadienį) kviečiame į Vilniaus Petro Vileišio progimnazijoje vyksiančią XI-ąją Vilniaus miesto mokyklų 5–8-tų klasių mokinių Gamtos mokslų olimpiadą. Plačiau galima susipažinti čia.
2017-04-28

2017 balandžio 19 d.  6e klasės mokiniai kartu su anglų k. mokytoja R. Sauliene ir prancūzų k. mokytoja U. Penkauskaite vyko į Europos informacijos centrą, kur dalyvavo Europos pamokoje. Per pamoką mokiniai sužinojo, kokios šalys priklauso Europos Sąjungai, prisiminė  šalių sostines, vėliavas bei rado šias šalis Europos žemėlapyje. Mokiniai aktyviai dalyvavo atsakydami į klausimus apie Europos sąjungos plėtrą, šalių kalbas. Visi gavo dovanų po knygelę apie Europos sąjungą. Džiaugiamės įdomia ir turininga pamoka.


2017-04-20
Siekiant gerinti mokinių raštingumo kokybę ir kuriant lituanistinį ugdymą palaikantį visuomenės požiūrį, Petro Vileišio progimnazijoje balandžio 11 d. įvyko  respublikinė mokytojų konferencija „Lietuvių kalbos raštingumo ugdymo galimybės“, kurios tikslas ne tik įvardinti raštingumo nuosmukio priežastis, bet ir siūlyti veiksmingus  kelius bei  būdus, norint  tai   įveikti. Plačiau galima susipažinti čia.

2017-03-24

3e klasės mokinė Miglė Zabielskaitė dalyvavo Vilniaus miesto 3-4 klasių mokinių gabiųjų mokinių konkurse „Mano mažasis pasaulis“. Mokiniai varžėsi trijuose turuose. I ture „Aš žinau!“ mokiniai atsakinėjo į pateiktus klausimus ir buvo vertinami naudojant „Plickers” kompiuterinę programą. II ture „Aš gebu!“ mokiniai demonstravo gebėjimus pritaikyti turimas žinias.  III ture „Aš eksperimentuoju!“ ieškojo originalių problemų sprendimų būdų atlikdami eksperimentus ir rašydami jų išvadas. Miglė buvo apdovanota sidabro medaliu bei padėka. Mokinę paruošė vyresn. Mokytoja Rasa Gruodytė.


2017-03-23

Kovo 10 d. mokykloje vyko pradinių klasių mokinių dainų diena „VISI KARTU. DAR SYKĮ – LIETUVA“, skirta Kovo 11 – tajai, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti.

Renginys prasidėjo giedamu Lietuvos himnu. Gražią įvairių autorių dainų pynę šiai šventei supynė progimnazijos pradinių klasių  mokiniai, vadovaujami muzikos mokytojos Ramunės Pūdžiuvelienės. Jiems talkino pradinių klasių mokytojos.

Gražiomis eilėmis apie mūsų Lietuvą ir Laisvę šventės vedantieji kvietė kiekvienos klasės mokinius padainuoti jų pasirinktas dainas. Į sceną mokiniai kilo, nešdamiesi pačių susikurtą detalę, atspindinčią atliekamą dainą bei simbolizuojančią mūsų kraštą.

Mokyklos foje šiai datai paminėti buvo eksponuojama moksleivių darbų paroda ,,Nupiešiu Lietuvą“, kurioje atsispindėjo integruotų pamokų, skirtų Kovo 11-ajai, veikla.

Ši diena sukūrė ypatingą nuotaiką, nes Lietuva, Laisvė ir Meilė yra neatsiejama. Todėl po renginio mokiniai, mokytojai ir tėveliai skirstėsi į namus nešdamiesi pavasarį ir šventinę nuotaiką.


2017-03-09

Kovo 3 dieną, VGTU inžinerijos licėjuje vyko Vilniaus miesto „IT  manija“ konkursas. Iš viso jame dalyvavo 19 komandų. Galime pasidžiaugti, kad jame mūsų komanda sudaryta iš 5-8 kl. mokinių užėmė III vietą. Sveikiname!

2017-02-20
Š. m. vasario 10 d., mokyklos aktų salėje vyko 1-4 klasių talentų šou „Vileišio talentas 2017̋“. Dalyvavo net 32  atlikėjai, kolektyvai. Skambėjo dainos, buvo šokami nuotaikingi ir daug aplodismentų sulaukę šokiai, demonstruojami sukurti meno kūriniai, futbolininkai ir Karatė Katos tryško energija, žiūrovai triukšmingai pasitiko 3A klasės berniukų muzikantų grupę „T.N.T“. Šauniai darbavosi vertinimo komisija, savo įvertinimus puikiai argumentuodami, jiems padėjo renginio vedančioji 3E klasės mokinė Augustė Migilinskaitė.  Nugalėjo gera nuotaika ir draugystė. Visi renginio dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais.


2017-02-17

Jau antrus metus prasmingai minime Valstybės atkūrimo dieną prisijungdami prie akcijos „Vasario 16-ąją švęsk linksmai ir išradingai“.
Šiemet vasario 13-26 d. ir vėl organizavome  Vilniaus m. pradinių klasių mokinių kūrybinių darbų parodą „Šimtas daiktų Lietuvai“ Vilniaus m. savivaldybės II aukšto fojė. Sulaukėme darbų iš įvairių Vilniaus miesto mokyklų.


2017-02-10
Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos komanda vasario 7 dieną dalyvavo renginyje „Vienykimės“ skirtame saugaus interneto dienai paminėti. Vaikai dalyvavo skirtingose veiklose, sprendė robotuko paruoštus klausimus, išbandė papildytos realybės akinius, konstravo LEGO robotus ir dalyvavo robotų mūšyje bei viktorinoje, klausėsi Audriaus Bružo pasakojimo apie saugų internetą ir bandė atlikti kitas užduotis. Didžiuojamės, kad viktorinoje nepralenkiami buvo mūsų komandos atstovai, o robotų pusfinalį įveikė triuškinančia persvara, bet dėl laiko stokos finalas neįvyko. Vaikai išvažiavo pilni teigiamų įspūdžių ir su prašymu kitais metais būtinai dalyvauti vėl. Dalis mūsų mokinių savanoriavo šiame renginyje. Jie filmavo, ėmė interviu iš mokinių ir mokytojų, nepabijojo lipti ant scenos ir skaityti pranešimo prieš mokytojų auditoriją. Daugiau renginio akimirkų čia.


2017-01-30

2017 sausio 26 dieną Vilniaus Petro Vileišio progimnazijoe vyko tradicinės mokyklinės penktokų gatvės šokių varžybos. Varžybas organizavo ir mokinius paruošė šokių mokytojas metodininkas, Vilniaus šokių asociacijos direktorius Dainius Joffė. Į renginį susirinko vrš 70 mokyklos penktokų, kurie komandinėse gatvės šokių kovų varžybose varžėsi dėl geriausio šokėjo savo komandoje vardo. Džiugu, kad šokiai, muzika, šypsenos ir gera nuotaika populiarėja mokykloje. Dalinamės renginio akimirkomis.


2017-01-25
2017 sausio 24  dieną jau trečius metus iš eilės Vilniaus Petro Vileišio progimnazijoje vyko respublikinės mokyklinės sportinių šokių varžybos „Vileišio taurė – 2017”. Šiemet jos buvo itin gausios. Varžybose dalyvavo beveik 300 dalyvių iš 11 respublikos mokyklų. Tai tradicinės mokyklinės sportinių šokių varžybos, kurias kasmet organizuoja Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos šokio mokytojas metodininkas ir Vilniaus šokių asociacijos direktorius Dainius Joffė. Džiugu, kad kiekvienais metais šis renginys pritraukia vis daugiau šokio mokytojų ir mokinių norinčių išbandyti savo jėgas šokių aikštelėje. Dalinamės akimirkomis iš renginio.

2017-01-25

Renginys Petro Vileišio teletiltas „Mūsų darbai tautos labui“, jungiantis dviejų miestų mokyklas – Vilniaus Petro Vileišio progimnaziją ir Pasvalio Petro Vileišio gimnaziją – įvyko sausio 24 d.

Modernios technologijos (programinė įranga skirta  bendrauti su žmonėmis „Skype“ ir uždarasis socialinis tinklas Yammer), nutiesusios tiltą  bendrai nuotolinei pamokai, sujungė šiuolaikinius mokinius. Mokiniai ir mokytojai kalbėjo apie Vileišių šeimos darbus Lietuvai, diskutavo, kokius darbus turėtų padaryti šiandien, kad apie juos būtų kalbama ateinančius 200 metų. Savo mintis užrašė ir komentavo socialiniame tinkle. Populiariausios tarp abiejų mokyklų mokinių mintys buvo Agotos Klimaševskytės (7m), Luko Eigėlio (8t), Giriaus Gadono (8t).

Padėka, nuoširdūs žodžiai išsakomi gimtadienio proga. Būtent tokias padėkas kūrė abiejų mokyklų mokiniai.

Jaunosios kartos parašyti žodžiai įkvėptų ne vieną ir padėtų pamatyti žmogaus būties prasmę, atsakyti į klausimą, kam gyvename? Ar tikrai Lietuvai?

Dainas dainavo 6m, 7m klasės mokiniai, Šokį „Dramblio šokis“, paruoštą metodininko šokių D.Joffė, šoko 3e klasės mokiniai.

Mokinius ruošė: Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos – metodininkė anglų k. Rasa Mikniuvienė;

Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos vyresnioji anglų kalbos mokytoja Rita Valeckaitė (pamokos iniciatorė), mokytoja metodininkė Dalia Švažienė, vyresniosios lietuvių kalbos mokytojos: Rasa Kairienė, Rima Taučienė, J.Šolomskienė, pagrindinio ugdymo skyriaus vedėja Lina Misiuvienė, muzikos mokytoja metodininkė Žaneta Verikienė, informacinių technologijų mokytoja metodininke Jolianta Ustinovič, šokių mokytojas metodininkas Dainius Joffe, šokių mokytojas Jonas Malinauskas, vyresnioji mokytoja Rasa Gruodytė, informacinių technologijų mokytojas Andžej Tomaševskij. Konsultacijas teikė „Microsoft“ mokytoja ekspertė Edita Rabizaitė.

2017-01-17

Ankstyvas rytas. Petro Vileišio progimnazijos languose plazdena žvakių šviesa. Klasėse rimtis ir tyla.  Ekranuose – sausio 13-osios vaizdai. Mokyklos aktų salėje tėveliai generolas Povilas Malakauskas, majoras Remigijus Žilinskas ir MT pirmininkas Sakalas Gorodeckis pravedė mokiniams pilietiškumo pamoką. Istorija, kurią širdimi dar mena mokytojai, tėvai, seneliai. 26-eri metai. Tiek metų esame laisva tauta.

Labai  svarbu, kad jaunimas žinotų šios atmintinos dienos reikšmę. Kiekvienas Lietuvos pilietis, patriotas, privalo ne tik įsiminti šią datą, bet ir žinoti, kokia svarbi ji Lietuvai. Tai – Lietuvos vienybės, stiprybės, meilės Tėvynei simbolis.

Ypač svarbu tai pabrėžti jaunimui, kuris tų įvykių nematė, negalėjo dalyvauti ginant Lietuvos garbę, laisvę, orumą.

Šiomis mintimis dalijosi 8v klasės mokinės Vytautės tėvelis – Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų pulkininkas – Valdas Kibartas.

Į 8v klasės valandėlę pakviesti Lietuvos kariuomenės savanoriai dalijosi savo veiklos patirtimi, pasakojo mokiniams apie tarptautinę politiką. Kariškiai pabrėžė, ką sukūrė mūsų tėvai ir seneliai, mes, naujoji karta, turime saugoti, tausoti ir niekada nepamiršti. Svarbu visuomenėje ugdyti meilę Tėvynei ir patriotiškumą, nes tik taip galėsime kurti savo ir Lietuvos ateitį.

2017-01-04

Kalėdos – tai laikas stabuklams – dideliems ir mažiems, rimtiems ir juokingiems – visokiems. Vieną Advento vakarą – gruodžio 22-ąją – mokyklos scenoje atgijo ,,Kalėdiniai Paveikslėliai“. Tai spektaklis apie meilę savo artimui, meilę savo viduramžių miestui, apie mokėjimą dalintis ne tik duonos kąsniu, bet ir širdies gerumu. Šio spektaklio idėja gimė muzikinio teatro vadovėms pradinių klasių mokytojai Onai Baublienei ir muzikos mokytojai Ramunei Pūdžiuvelienei, scenografės pradinių klasių mokytojos Edita Rugšėnaitė –Narūnienė, Jūratė Čerepovienė, Rūta Jurgelevičienė. Džiaugiamės, kad savo užimtoje dienotvarkėje, nesibaigiančių darbų virtinėje, radę laiko, šiame spektaklyje kartu su 3B, 4A, 4B ir 4E klasių mokiniais vaidino ir mokinių tėveliai: 3B mokinio mama Gintarė Motiekaitienė ir 3 B kl. mokinės tėtis Gintaras Širinskas bei 4 E kl. mokinės tėvai Jurgita ir Arūnas Trakimavičiai. Spektaklio scenografiją kūrė dailės mokytojas Tadas Traidaras, o jam talkino 4E kl. mokinės tėtis Paulius Aleksandravičius.

Po spektaklio klasėse vyko Advento vakaras. Taip mūsų mokykloje prasidėjo stebuklinga pasaka, su kuria į namus atėjo Kalėdų dvasia…

2017-01-02


Ačiū

visiems dalyvavusiems Knygų Kalėdų akcijoje: 1a klasei, chorui „Vileišiukai“, Faustai Visockaitei, Rugilei Dulkinaitei, Ramintai Dubinskaitei, Ivetai Satkutei, Vaivai Sasnauskaitei, Austėjai Radvilaitei, Matui Pečkiui, Kristijonui Norkevičiui, Kamilei Jasaitytei, Andrėjai Laurinavičiūtei, Steponui Dariui Stakeliūnui, Elitai Grudinskytei, Lukrecijai Jarmalytei, Faustai Lukošiūtei, Gabrielei Krevnevičiūtei, Justinai Preidytei, Vaivai Slatkevičiūtei, Karoliui Tagil, Laurynui Motiekaičiui, Ugnei Daugilytei, Karoliui Baranauskui, Ūlai Sabaliauskaitei, Vėtrai Daraškevičiūtei, Nojui Barsiuliui, Algirdui Gelžiniui, direktorei Danutei Kazakevičienei, pavaduotojai ugdymui Joliantai Ustinovič, skyrių vedėjoms: Linai Misiuvienei, Daliai Rimšienei, Ingridai Čiučkytei, raštinės vedėjai Danutei  Špakauskienei, bibliotekininkei Ingridai Jucienei, psichologei Lidijai Janušonienei,  mokytojams: Algiui Bitautui, Birutei Terminienei, Renatai Žemaitytei, Laimai Linkuvienei, Eglei Ivanauskienei  ir Ritai Šeibak. Jų dėka biblioteka praturtėjo net 240 egz. (198 pavadinimų) knygų!

2016-12-22

Gruodžio 19 d. Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos grupė 7 klasės mokinių kartu su mokytojomis R.Valeckaite ir J. Freire dalyvavo edukacinėje pamokoje „National Parks“. Pamoka vyko JAV ambasados informaciniame centre.

JAV Ambasadorės patarėja viešiesiems ryšiams Heather E. Steil paskaitė paskaitą apie JAV gamtos parkus. Mokiniai noriai atsakinėjo ne tik į klausimus apie JAV gamtą, bet ir išsakė asmeninius lūkesčius – norus studijuoti JAV universitetuose, susipažino su bibliotekoje esančia informacine medžiaga.

2016-12-21

Progimnazijos mokiniai dalyvavo Vilniaus visuomenės sveikatos biuro organizuotame konkurse „Labai paprastas konkursas 2016“. Šio konkurso tikslai – formuoti teisingą vaikų požiūrį į draugystę, suteikti vaikams galimybę kurti bei vystyti kūrybinį potencialą, parodyti vaikams, kad visada būtina kurti saugią, jaukią aplinką ir gerus tarpusavio ryšius su aplinkiniais. Konkurso dalyviai kūrė savo geriausiam (-ei) draugui (-ei) ketureilį ir jį iliustravo piešiniu. Paskelbus rezultatus paaiškėjo, kad viena iš konkurso nugalėtojų tapo ir Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos 4b klasės mokinė Amelija Urbonaitė.
2016-12-21
Š.m. gruodžio 17 d., 12 val. vyko  Jungtinio Vilniaus jaunučių choro ir vaikų choro „Ugnelės“ kalėdinis koncertas  „Kalėdas pasitikti su dainomis“, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.
Projekte „Jungtinis Vilniaus jaunučių choras“ dalyvavo 60 vaikų iš 12 Vilniaus ugdymo įstaigų. Mūsų mokyklos dalyviai: 2a klasės mokinė Adelė Starkutė, 3a klasės mokinė Andrėja Laurinavičiūtė, 3b klasės mokiniai Laurynas Motiekaitis, Liepa Pauliukonytė, Kasparas Dobranskis. Už vaikų pasiruošimą atsakinga vyresn. muzikos mokytoja Ramunė Pūdžiuvelienė.
Keturis  lapkričio ir gruodžio penktadienius (lapkričio 18 ir 25, gruodžio 2 ir 9 d.) jie susitiko vaikų choro „Ugnelė“ studijoje (J. Basanavičiaus g. 24), kur vaikai, vadovaujami Valerijos Skapienės, ruošė dainas Kalėdiniam koncertui Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, o mokytojai savo žinias gilino kvalifikacijos kėlimo kursuose.


2016-12-20

Lapkričio 7 – gruodžio 16 d. mūsų mokyklos matematikos ir informacinių technologijų mokytojai organizavo Vilniaus miesto bendrojo lavinimo mokyklų 5-8 klasių mokinių matematikos ir informacinių technologijų kūrybinių darbų konkursą „Kalėdinis žaisliukas“. Konkurse dalyvavo Vilniaus Joachimo Lelevelio inžinerijos mokyklos, Vilniaus Simono Daukanto progimnazijos, Vilniaus Taikos progimnazijos, Vilniaus „Atgajos“ specialiosios mokyklos ir mūsų mokyklos mokiniai. Sulaukėme daugiau nei 30 įdomių, gražių, šventiškų darbų, kurių dėka kalėdinė eglutė tapo išskirtinė. Konkurso nugalėtojais tapo Vilniaus Joachimo Lelevelio mokyklos mokinys Daniel Špitaliov, Vilniaus Taikos progimnazijos mokinė Akvilė Pinaitytė, Vilniaus Simono Daukanto progimnazijos mokinė Gabija Matulytė ir Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos mokinys Benas Bložė. Už estetiškiausią konkursui pateiktą darbą apdovanotas Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos mokinys Titas Norkus. Sveikiname nugalėtojus ir dalyvius.

 

2016-12-14

2016 m. gruodžio 11 d., trečių klasių jungtinis choras „Vileišiukai“ vadovaujamas vyresn. muzikos mokytojos Ramunės Pūdžiuvelienės dalyvavo Vilniaus miesto jaunučių chorų festivalyje „Šviesa“, kuris vyko Kongresų rūmuose. Festivalyje dalyvavo 500 dainorėlių. Festivalis neatsitiktinai kasmet organizuojamas tuo pačiu metu – mat gruodžio 13-ąją lietuviai nuo seno pradėdavo švęsti žiemos saulėgrįžą – šviesos užgimimo šventę. Senis Kalėda choristams dovanojo knygų, kurias padovanojome Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos bibliotekai. Mikalojus Konstantinas Čiurlionis yra pasakęs, kad „muzika – tai Dievo pasiuntinys, atsiųstas judinti švelniausias ir geriausias mūsų sielos stygas, raminti širdis, suvargusias gyvenimo rūpesčiuose, guiti iš jų melus, nedorybes, pavydus, neapykantas“. Muzika yra mūsų gyvenimo šviesa, praplečianti žmogaus sąmonę, gilinanti jo intelektą, padedanti tapti laisvu ir mokanti išreikšti save. Šis festivalis mokiniams – tai puiki galimybė susipažinti su scenos kultūra bei pajausti chorinio dainavimo teikiamus malonumus.

2016-12-13
Gruodžio 9 d. Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos 7m ir 7t klasių mokiniai kartu su prancūzų kalbos mokytoja Urte Penkauskaite dalyvavo prancūzų kalbos „Protų mūšyje“, kuris vyko Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijoje. Sveikiname Žygimantą, Vaivą ir Ariną iš 7t klasės, kartu su trimis mokiniais iš Martyno Mažvydo progimnazijos užėmusius pirmąją vietą!

2016-12-12 
2016 m. gruodžio 7 d. jau antrus metus mūsų mokykloje vyko Vilniaus miesto angliškos dainos „Christmas song“ konkursas. Konkursą organizavo vyresnioji muzikos mokytoja Ramunė Pūdžiuvelienė ir pradinių klasių vyresnioji mokytoja Rasa Gruodytė. Konkurso vedėjai buvo 3 e klasės mokinė Miglė Zabielskaitė ir 3 e klasės mokinys Jonas Kazimieras Babilius.
Spalvingos Kalėdinės dainas atliko Vilniaus „Atžalyno“ mokykla-darželis, Vilniaus m. lopšelio-darželio „Lazdynėlis“ ansamblis „Snowmen“,  Vilniaus „Ryto“ progimnazijos ansamblis „Ryto žvaigždutės“, Vilniaus „Ąžuolyno“ progimnazijos ansamblis „The Elves“, Vilniaus daželio-mokyklos „Saulutė“ ansamblis „DO-RE-MI“ , Vilniaus „Žiburio“ pradinės mokyklos 3 c klasės mokiniai, Vilniaus Vytės Nemunėlio pradinės mokyklos mokinys Majus Mieliauskas su dainorėliais. I vietos diplomu apdovanotas Vilniaus daželis-mokykla „Saulutė“ ansamblis „DO-RE-MI“.
II vietą užėmė Vilniaus m. lopšelio-darželio „Lazdynėlis“ ansamblis „Little snowmen“.
III vietą užėmė Vilniaus m. „Ąžuolyno“ progimnazijos ansamblis „Ryto žvaigždutės“.

2016-12-09
Gruodžio 06 d. antros pamokos metu 307 a kabinete įvyko 7 klasių mokinių konkursas protų mūšis „Pažink Ameriką“. Renginys vyko anglų kalba. Renginį vedė 7A2 klasės mokiniai – Vėjas Nalivaika ir Rūta Šakickaitė. Dalyvius pasveikino muzikos mokytojos metodininkės Ž.Verikienės paruošta 7e klasės mokinė Urtė Ginelevičiūtė  atlikdama Arianos Grandes dainą „Almost is never enough“. Pristačius savo komandą, vyko 3 dalių konkursas. Pirmoji vieta atiteko 7m (Juras Benetis, Salomėja Laurinavičiūtė, Martyna Stalnionytė, Ugnė Kavaliauskaitė, Tija Gurinaitė)  – 34 (iš 40 galimų) taškai, antroji vieta atiteko 7v klasei (Austėja Sofija Balžakaitė, Salomėja Siparytė, Viltė Ožalinskaitė, Guoda Šerkšnaitė,Veronika Mackevičiūtė), 7m (Juras Benetis, Salomėja Laurinavičiūtė, Martyna Stalnionytė, Agota Klimaševskytė, Tija Gurinaitė)  – 32 taškai ir 7 t (Aušra Pimpytė, Aurimas Petkus, Jonas Rinkevičius, Aivaras Baltrūnas,  Aleksas Bačiūnas). Trečioji vieta 7A2 (Ieva Jaroševičiūtė Tomas Nedzinskas, Arvydas Kleiza, Martynas Skrebys, Algirdas Gelžinis)  – 30 taškų.
1-3 vietų nugalėtojai yra pakviesti atvykti į JAV ambasados informacinį centrą, kur galės pagilinti žinias apie šalį. Konkursą organizavo vyresnioji anglų kalbos mokytoja Rita Valeckaitė.

2016-12-01
Vokiečių kalbos koordinatorius Lietuvoje p. M. Brehm‘as kreipėsi su prašymu surengti vokiškų atvirukų akciją mūsų mokykloje. Jos metu 5-8 klasių mokiniai rašė sveikinimus vokiečių kalba ir meniškai juos apipavidalino. Šie sveikinimai pasklis ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Į kiekvieną sveikinimo žodį mokiniai įdėjo dalelę savo širdies.

2016-11-22
Lapkričio 18 d. mūsų mokykloje lankėsi aktorė Nijolė Narmontaitė. Ji atvyko padėkoti 7t ir 8t klasių mokiniams, rašiusiems jai laiškus. Džiugu, kad dviejų mokinių – Domo Janiūno (7t) ir Jurgio Šaliamoro (8t) laiškai yra išspausdinti naujausioje aktorės knygoje „Aktoriai, režisieriai ir gerbėjai: ko nematė žiūrovai“.
Susitikimas – pamoka su aktore buvo labai įdomi ir jauki, o „skonio“ suteikė milžiniškas braškių – migdolų tortas, kuriuo vaišino viešnia.

2016-11-18
2016 m. lapkričio 17 d. mokykloje lankėsi Lietuvos iniciatyvių mokyklų klubo konferencijos „Mokinio pažangos matavimas mokykloje“ dalyviai.

Kūrybinėse dirbtuvėse dalyvavo svečiai iš Kauno, Panevėžio, Kupiškio, Kaišiadorių mokyklų. Jie susipažino, kaip mūsų mokykloje vyksta užsienio kalbų (anglų k., prancūzų k., vokiečių k.) integravimas į dalykų pamokas. Per šokio pamoką  mokytojas metodininkas Dainius Joffė visus mokė šokti ir kalbėti angliškai. Technologijų kabinete dalyko mokytoja metodininkė Jūratė Gliaudelienė ir prancūzų kalbos vyresnioji mokytoja Česlava Žebialovič mokė kepti kruasanus ir prancūzų kalbos. Pranešimą „Užsienio kalbų integraciją į mokomuosius dalykus“ perskaitė istorijos mokytojas Algis Bitautas. Neformalioje aplinkoje buvo atsakyta į svečių klausimus.

2016-11-17
Visus neabejingus kviečiame dalyvauti šeštus metus organizuojamoje akcijoje „KNYGŲ KALĖDOS“ ir padovanoti progimnazijos bibliotekai naujų knygų. Knyga gali pakeisti gyvenimą: įkvėpti, padėti atsakyti į klausimus, spręsti problemas, jaustis stipresniam, kovoti už savo teises ir ateitį.

Šių metų akcijos tema – knygos, kurios keičia gyvenimą. Akcija „Knygų Kalėdos“ skatina bendrauti ir dalytis knygomis su tais, kuriems jų trūksta, dalytis ta knyga, kuri parodys naujus kelius, atvers gražesnius horizontus. Tikime, kad net ir pačiuose skurdžiausiuose namuose gali gyventi knyga, įkvepianti savo skaitytojus – vaikus, tėvus ar net visą šeimą – keisti savo gyvenimą taip, kaip jiems norisi.

Kuo turtingesnė bus biblioteka, tuo daugiau vaikų turės galimybę draugauti su knyga, prasmingai ir įdomiai leisti laiką. Juk ne visi turi galimybę nupirkti savo vaikams daug naujų knygų, o mokyklos biblioteka visada šalia…

Mūsų fondai pasipildo ir atsinaujina tik Jūsų gerumo ir dosnumo dėka. Dėkojame progimnazijos administracijai: Jolantai Ustinovič, Linai Misiuvienei, Daliai Rimšienei, Ingridai Čiučkytei, mokytojoms Ritai Šeibak, Laimai Linkuvienei, Jolitai Šalomskienei, bibliotekininkei Ingridai Jucienei, kasmet dovanojančioms bibliotekai knygas.
Ačiū direktorei Danutei Kazakevičienei ir mokytojai Birutei Terminienei. Kasmetinės jų Kalėdinės (ir ne tik) dovanos per ketverius metus praturtino biblioteką šimtu pačių geriausių knygų.
Galime didžiuotis moksleiviais: Noja Misiūte, Kamile Jasaityte, Dominyku Kupriaškinu, Fausta Visockaite, Barte Bartaševičiūte, Vytautu Šalna, Žygimantu Lukša, Vaiva Slatkevičiūte, Steponu Darium Stakeliūnu, Kornelija Venclovaite, Liepa Černiūte, Kristijonu Norkevičium, kurie ne vienerius metus aktyviai dalyvauja šioje akcijoje.
Širdingai dėkojame Ugnei Aleksiejūnaitei ir jos tėveliams, per dvejus metus padovanojusiems bibliotekos skaitytojams net 85 puikias knygas!

Bėgant metams į šią gražią akciją įsitraukė vis daugiau moksleivių ir mokytojų. Jų dėka 2015 m. Knygų Kalėdos tapo itin turtingos. Buvo padovanota net 300 knygų! Tai absoliutus 2015 m. Lietuvos mokyklų rekordas! Be to, Knygų Kalėdų savanoriai lankėsi neįgaliųjų dienos centre „Šviesa“. Jų nuotaikingi Kalėdiniai skaitymai „Dovanoti smagiau negu gauti“ pradžiugino šio centro lankytojus.

Prisijunkite ir Jūs prie šios gražios akcijos bei patirkite dovanojimo džiaugsmą!

Akcija mokykloje vyks lapkričio 14 – gruodžio 21 d., bet dovanojamas knygeles mielai priimsime visus metus. Visos padovanotos knygos bus pažymėtos specialiais akcijos lipdukais su įrašytu dovanotojo vardu ir pavarde. Aktyviausių akcijos dalyvių laukia padėkos dovanėlės.

 

2016-11-14

Spalio 20 d. mūsų mokykla prisijungė prie Vokiečių kalbos dienos, kuri pirmąkart buvo švenčiama Lietuvoje. Mokiniai, vokiečių kalbos ir muzikos mokytojos ruošėsi šiam projektui: mokinių darbai ir plakatai papuošė mokyklą. Logotipą  šiai šventei sukūrė mokytojai Andrius Alkauskas ir Birutė M. Terminienė.

Šventės dieną sulaukėme svečių iš Žygimanto Augusto pagrindinės mokyklos, apsilankė Užupio seniūnaitis Vydutis Šereika, kuris negailėjo gražių žodžių mokyklos bendruomenei.  Mokyklos direktorė džiaugėsi šia gražia švente ir linkėjo sėkmės, mokantis vokiečių kalbos.

Šventinis koncertas prasidėjo Europos himnu, skambėjo dainos ir eilėraščiai vokiečių kalba. Mokyklos direktorė įteikė diplomus konkurso „Diktanto meistras“ nugalėtojams. Jais tapo Adomas Traubas (7t), Greta Kudzmanaitė (7t). Juos konkursui parengė vokiečių kalbos mokytoja ekspertė Birutė M. Terminienė. Antrąją vietą laimėjo Evelina Šeštokaitė  iš Žygimanto Augusto pagrindinės mokyklos (mokytoja Eglė Karmonienė). Šventėje pirmąkart skambėjo Skamp grupės sukurta daina, kurią visi dainavo lietuvių ir vokiečių kalbomis.


2016-10-14
Pasaulinė psichinės sveikatos diena
Š. m. spalio 10, 12 dienomis  mūsų progimnazijos ketvirtų klasių moksleiviai dalyvavo ,,Vilniaus miesto visuomenės sveikatos biuro kartu su Viešąja įstaiga ,, Psichikos sveikatos  erspektyvos“ organizuotame projekte ,, Atverk paguodos skrynelę 2016“. Projektas skirtas pasaulinei psichinės sveikatos dienai pažymėti (spalio 10-oji). Ketvirtokai dalyvavo užsiėmime, kuriame buvo pristatomos skrynelės – rinkinys įvairių minčių, būdų bei daiktų padedančių saugoti ir rūpintis savo bei artimųjų psichikos sveikata. Kiekvienas iš projekte dalyvavusių mokinių, pasigamino ir dekoravo savo asmeninę ,,paguodos skrynelę“.
Projektą progimnazijoje vykdė progimnazijos psichologė Lidija Janušonienė, socialinė pedagogė Laura Tubelytė visuomenės sveikatos specialistė Skaistė Mieliauskienė ir specialioji pedagogė Dalija Dragūnienė.

2016-10-14
Spalio 12 d.  mūsų mokykloje lankėsi ir kūno kultūros pamoką vedė Italijos Emilio Redžo ekipos kapitonas, ilgametis Lietuvos krepšinio rinktinės narys Rimantas Kaukėnas.

Petro Vileišio progimnazija jau treti metai bendradarbiauja su krepšininko Rimanto Kaukėno fondu, kurie vykdo projektą „Širdis be sienų“.

Vandos Padiminskaitės knygeles „Taškuota pasaka“ ir „Gauruota pasaka“ galite įsigyti www.kaukenoparama.lt 

Visos surinktos lėšos bus skiriamos R.Kaukėno vardo paramos fondui, kuris yra skirtas padėti onkologinėmis ligoms sergantiems vaikams ir jų tėvams bei jų veikloms.

Daugiau kūno kultūros pamokos akimirkų galite pamatyti čia.
2016-10-14

Pasaulinė košės diena  Vilniaus Petro Vileišio progimnazijoje

Spalio 11d. Vilniaus Petro Vileišio progimnazijoje  buvo minima Pasaulinė košės diena. Pradinių klasių mokiniai tos dienos rytą skanavo košės, kurią  dovanojo  Lietuvos grūdų perdirbimo bendrovė UAB „Malsena Plius“.

Pasigardžiavę kvapnios avižinės košės, mokiniai susipažino su knygelės „Košės diena“ veikėjais Dribsiu ir Dribse, pasakojo, kokias košes valgo namuose, atliko įvairias užduotis, o mokytojai pasakojo apie sveikų pusryčių naudą, avižų savybes.

Košės dienos tikslas – mokyti Lietuvos vaikus apie sveikos mitybos svarbą, skatinti keisti nesveikus užkandžius mokykloje sveikesniais ir maistingesniais bei formuoti sveikos mitybos principus ir įpročius tarp vaikų.

Sveiki košės pusryčiai mokiniams suteikė energijos ir pilni jėgų linksmai pradėjo savo dieną.

2016-10-10
Auksinis ruduo – svarbus metas ne tik mūsų mokiniams, kurie sugrįžo po šiltų atostogų, bet ir paukščiams, kurie ruošis svarbiausiai jų gyvenimo kelionei – migracijai į šiltuosius kraštus. Rugsėjo 23, 27, 29 dienomis pradinukai klausėsi ornitologo Gedimino Petkaus edukacinės pamokos „Migruojantys paukščiai“. Pamokos metu ornitologas pasakojo apie paukščių migracijos stebuklą ir paukščių žiedavimo ypatybes. Matėme daug filmuotos medžiagos bei fotografijų iš paukščių gyvenimo, mokėmės juos atskirti iš išvaizdos ir supažinome su jų elgesio ypatumais. Sužinojome, kad jaunikliai tik pramankštinę sparnus, jau po pirmųjų nedrąsių plasnojimų bus pasirengę įveikti tūkstančius kilometrų. Žinių užtvirtinimui žaidėme viktoriną, kurioje laimėjo visi!

Lauksime ornitologo žiemą, sužinosime kaip žiemoja paukščiai, o pavasarį eisime stebėti paukščių.

2016-10-07

Spalio 5 dieną mūsų mokykloje džiugiai ir skambiai buvo  paminėta Tarptautinė mokytojų diena. Mokyklos mokiniai kaip ir kiekvienais metais nepamiršta savo mokytojų ir juos džiugiai pasveikina. Šiais metais mokiniai pasitikdami mokytojus įteikė su meile gamintus knygos skirtukus. O ypatingą nuotaiką sukūrė įspūdingai padabintas mokytojų kambarys. Po pamokų mokiniai ir kartu dainavę mokytojai progimnazijos bendruomenę pradžiugino sveikinimo koncertu. Petro Vileišio bendruomenė dar kartą dėkoja visiems prisidėjusiems prie šventės organizavimo!

2016-10-03
Saulėtą ir šiltą rugsėjo 30-ą dieną Petro Vileišio progimnazijoje vyko antrasis Solidarumo bėgimas. Šis bėgimas – tai organizacijos „Gelbėkit vaikus“ akcija, kurios tikslas – ugdyti vaikų socialinę atsakomybę, pilietiškumą bei solidarumą. Iš viso dalyvavusių buvo 205!!! Kiekvienam bėgikui buvo užklijuotos dalyvio kortelės. Tikimės, kad mūsų mokyklos surinkti 201,40 Eur. prisidės prie vaikų gerovės!!! Visa mokyklos bendruomenė džiaugiasi prisidėjusi prie šio kilnaus socialinio projekto, kuris prisideda prie geresnio pasaulio kūrimo.

2016-09-26

Rugsėjo 21 d. – pasaulinė medelių sodinimo diena.
Šią dieną pirmų ir  penktų klasių mokiniai su klasių vadovais ir tėveliais pasodino po medelį-ąžuoliuką. Šventėje dalyvavo svečiai: brolis Rolandas iš Bernardinų bažnyčios ir doc. dr. Jonas Žemėnas iš Lietuvos edukologijos universiteto. Mokykla šioje akcijoje dalyvauja nuo 2010 metų. Ši akcija yra puikus aplinkosauginio ugdymo pavyzdys. Ji apjungia pasaulio vaikus ir moko drauge spręsti iškilusias aplinkosaugines problemas. Tokia veikla skatina taiką ir didina vaikų sąmoningumą apie miškų ir medžių svarbą visame pasaulyje.

2016-09-05

Progimnazijos kieme rinkosi mokiniai, tėveliai, mokytojai. Naujuosius mokslo metus pasitikome su muzikinių klasių paruošta koncertine programa. Progimnazijos direktorė Danutė Kazakevičienė, brolis Rolandas iš Bernardinų bažnyčios ir seniūnaitis Vydutis Šereika paskelbė mokslo metų pradžią.

Mokiniai savo svajones į dangų paleido kartu su spalvotais balionais.

You may also like...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *