Susitikimai Trakų bibliotekoje

Gruodžio pabaiga – gražiausių metų švenčių ir jaukių susitikimų laikas. Tad Petro Vileišio progimnazijos šeštokai su lietuvių kalbos mokytojomis apsilankė Trakų bibliotekoje.

Malonios darbuotojos papasakojo apie bibliotekos veiklą, pristatė knygų įvairovę, įdomiausius leidinius. Mokiniai apžiūrėjo kalėdinių puokščių parodą, žaidė lavinamuosius žaidimus. Viešnagės  pabaigoje buvo pakviesti atvykti į rengiamą susitikimą su poete Violeta Palčinskaite.

Taigi gruodžio 21-ąją jaukioje Trakų bibliotekos erdvėje klausėmės Tyto alba leidyklos vadovės Lolitos Varanavičienės pasakojimo apie vaikų ir suaugusių mylimos poetės Violetos Palčinskaitės kūrybos kelią, naujausią knygą „Eilėraščiai iš namų“. Pati poetė šmaikštavo apie eilėraščių gimimą, apie prisiminimų knygą „Atminties Babilonai, arba Aš vejuos vasarą“. Kadangi daug poetės eilėraščių yra virtę dainomis, susitikime dalyvavo ir bardas Vygantas Kazlauskas, virpinęs gitaros stygas ir atlikęs kelias dainas, sukurtas pagal Violetos Palčinskaitės žodžius.

WordPress Image Gallery Plugin

You may also like...