Projektas „Pažink valstybę”

Mūsų mokykla ir dar daugiau kaip 100 aktyvių Lietuvos mokyklų dalyvauja nacionaliniame projekte „Pažink valstybę“. Džiugu, kad į projekto veiklą įsitraukė 21 mokinys iš 8e, 8 m ir 8t klasių, jiems vadovauja geografijos mokytoja metodininkė Edita Kairienė ir istorijos mokytoja metodininkė Laima Linkuvienė.

Šio projekto tikslas – paskatinti mokyklos bendruomenę imtis pilietinės atsakomybės ir bendradarbiaujant su valstybės institucijomis sukaupti žinių bei spręsti visuomenei aktualias problemas – t. y. būti aktyviais Lietuvos valstybės ir visuomenės piliečiais.

Mes pasirinkome vieną iš valstybės valdymo sričių – krašto gynybą, registravomės ekskursijai į Karo akademiją, mokiniai domėjosi ir surinko informaciją apie Karo akademiją, siūlomas studijuoti programas ir darė akademijos prestižo analizę.

Respublikinė konferencija vyko 2018-12-04 Vilniaus karininkų Ramovėje, pranešimą skaitė 8 m klasės mokinės: Danielė Dainiūtė ir Saulė Paulauskaitė. Mokiniai klausėsi  kitų mokyklų mokinių pranešimų įvairiomis krašto gynimo temomis; suprato, kokia svarbi yra valstybės pasienio gynimo sistema, kaip svarbu turėti žinių ir būti pasiruošus valstybės gynybai.

Kaip projekto tęsinys Vilniaus Petro Vileišio progimnazijoje vyko susitikimas su Lietuvos kariuomenės karo policija. Jo metu mokiniams buvo pristatyta karo policijos veikla, įranga ir ginkluotė.

WordPress Image Gallery Plugin

You may also like...