Dalyvavimas respublikiniame meninio skaitymo konkurse

Spalio 18 d. progimnazijos moksleivės Vilija Širinskaitė  (6t1 kl.) ir Lukrecija Jarmalytė (8t kl.) dalyvavo respublikiniame meninio skaitymo konkurse „Tylios sienos, žodžių paliestos“, kuris vyko Kauno IX forto muziejuje ir buvo skirtas istorinių perversmų aukoms atminti. Iš viso dalyvavo 60 skaitovų iš visos Lietuvos (norinčių dalyvauti buvo daugiau kaip  100). Toks konkursas vyko pirmą kartą ir visus nustebino ne tik dalyvių gausa, bet ir  prasmingais, klausytojų širdis ir mintis  paliečiančiais tekstais. Pasak J. Marcinkevičiaus,  ,Visada žemėje per mažai gerų žodžių – meilės, tiesos ir dėkingumo žodžių. Mes dažnai taip ir išsiskiriame, nepasakę jų vienas kitam, nusinešame, užgniaužę juos savo širdyse”. Bet šiame  konkurse skambėjo  galybė susimąstymo, priminimo, padėkos žodžių,sušildžiusių  nebylias, tiek skausmo ir kančios  regėjusias sienas.

Kaip sakė Lukrecija Jarmalytė, „dalyvauti šiame konkurse buvo išties sunku. Ne dėl baimės ar jaudulio, anaiptol.  Sunkiausia buvo perteikti kūrinius, žinant, ką patyrė žydai nacių okupacijos laikotarpiu, ir koks baisus buvo mano pasirinktos autorės Matildos Olkinaitės likimas. Kauno IX forto muziejaus sienos slėgė savo tyla, šalčiu ir paskutiniais priešmirtiniais čia kalėjusių pasmerktųjų įrašais. Kas iš tiesų džiugino, tai draugiškai nusiteikę konkursantai . Smagu buvo pertraukėlių metu pabendrauti su kitų miestų mokiniais, pasidalinti savo mintimis ir tiesiog pabūti bendraminčių tarpe. O nugalėtojais tapome visi jau vien dėl to, kad buvome čia, ir savo dalyvavimu pagerbėme žuvusių žydų atminimą. Manau, visi pasiryžo toliau siekti, kad tai niekada nepasikartotų.”

Džiaugiasi ir savo jėgas išbandžiusi progimnazijos renginių vedėja Vilija Širinskaitė.  Dėkojame abiems dalyvėms, o ypač  Lukrecijai, kuri 5-8 kl. grupėje  pateko į geriausiųjų penketuką (bei į visų dalyvių dvyliktuką), ir linkime ateityje dar geresnės sėkmės.

WordPress Image Gallery Plugin

You may also like...