Bendruomenės diena – „Tiesiame bendrystės tiltus“

Po dviejų metų pertraukos į progimnaziją sugrįžo Bendruomenės šventė. Šių metų šventė „Tiesiame bendrystės tiltus“ sutapo su „Užupiados 2022“ finalu ir uždarymu. „Mokinių psichoemocinės savijautos gerinimas per fizines veiklas – Užupiada 2022“ – tai Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Sporto ir sveikatingumo skyriaus, Užupio ir progimnazijos bendruomenių finansuojamas sporto projektas, kurio veiklos – kvadrato, tinklinio ir futbolo turnyrai – progimnazijos sporto aikštyne reguliariai vyko nuo balandžio mėnesio. „Užupiados 2022“ įgyvendinimui vadovavo projekto vadovė tėvų komiteto pirmininkė Dalia, turnyrus organizavo mokytojos Danguolė, Inga ir tėvelių atstovai Vaida ir Deividas.

Šventė prasidėjo pradinių klasių mokinių „Džiaugsmo diena“. Džiaugsmą jaunieji vileišiukai siuntė šventės dalyviams dainuodami, muzikuodami ir šokdami. Mokinius ruošė pradinių klasių muzikos mokytoja Ramunė ir šokio mokytojas Dainius. Po atidarymo visi, patekę į „Užupiados“ varžybų finalus, rinkosi į sportines rungtis, kiti dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse, išbandė save šokių maratone ar tiesiog susitikę smagiai leido laiką. Šventei ypatingo džiugesio atnešė pradinių klasių mokiniams organizuotos paspirtukų lenktynės, taip pat žirgų lenktynės, kur patys pasidekoravę žirgus varžėsi 5–8 klasių mokiniai. Daug aistrų sukėlė virvės traukimo varžybos, kuriose susirungė mokytojų ir mokinių komandos. Šventės finale visi atkakliausieji buvo apdovanoti. Išskirtinė dovana – Vaidos ir Deivido Česnauskių padovanoti futbolo kamuoliai – atiteko 5a klasės komandai. Ši komanda parodė išskirtinį komandinį sutekltumą „Užupiados 2022“ turnyruose.

Šventė buvo nuostabi, pilna juoko, dainų ir muzikos garsų, kūrybinių atradimų, šokio judesių ir bendrystės. Nuoširdžiai dėkojame šventės organizatoriams ir savanoriams, prisidėjusiems prie šventės organizavimo. Kurdami vieni kitiems šventes ir jose dalyvaudami tiesiame bendrystės tiltus. Tiesti tiltus esame įpareigoti mokyklos vardo.

WordPress Image Gallery Plugin

You may also like...