Aštuntokų edukacinė išvyka į Nacionalinį Kauno dramos teatrą

Įgyvendinant projekto „Kokybės krepšelis“ veiklas, mūsų progimnazijos aštuntokai turėjo galimybę vykti į Kauną, kur Nacionaliniame dramos teatre žiūrėjo spektaklį „Lė-kiau-lė-kiau“ ir „Pasaulio bamba“. Šie spektakliai skirti paaugliams ir kviečia jaunus žmones reflektyviai apmąstyti jiems aktualias temas.

Spektaklis „Lė-kiau-lė-kiau“ atspindi maišto, patyčių, keblių santykių su bendraamžiais ir tėvais, temas. Atradimų kelyje esantis paauglys patiria daug pirmų kartų, skuba gyventi, sekti idealais, o pašėlęs lėkimas, sumaištis ir nuolatinis klausimas „kas aš esu“ lydi visą paauglystę. Spektaklis sudaro galimybę pažvelgti į savo kasdienybę iš šalies, apmąstyti savo kasdienius pasirinkimus, bendravimo patirtis. Pasiteiravus aštuntokių apie spektaklį „Lė-kiau-lė-kiau“ jį įvertino puikiai, rekomenduotų jį bendraamžiams, labai patiko mieli ir bendraujantys su publika aktoriai, kai kuriose spektaklio scenose jos atpažino save.

Spektaklis „Pasaulio bamba“ įkvėptas Williamo Goldingo romano „Musių valdovas“ taip pat sukurtas pagal šiandienos jaunimo aktualijas, jame analizuojamas paauglių pasaulis, jų baimės ir žiaurumo prigimtis, jauni žmonės kviečiami susimąstyti, kas gimdo baimę ir neapykantą. Paklausta, kokį įspūdį sukėlė spektaklis, Martyna atsakė taip: „Man buvo labai labai įdomu, nes įtraukė ir žiūrovus, įdomi ir aktuali tema, labai geri aktoriai, o taip pat įdomūs buvo ir efektai“. Spektaklyje mokiniai galėjo ne tik stebėti spektaklio vyksmą, bet ir reikšti mintis, drauge su kitais ieškoti atsakymų į aktualius klausimus, priimti sprendimus.

Išvykos į Kauną metu aštuntokai taip pat turėjo ir kitų edukacinių patirčių. 8a2 ir 8a1klasės aplankė Kauno IX fortą. Nacionaliniame M. K. Čiurlionio muziejuje lankėsi 8v klasė, edukacijoje „Angelų takais“ aštuntokai leidosi į virtualią pažintį su žymaus kompozitoriaus ir dailininko paveikslais ir muzika. 8t1 klasė lankėsi T. Ivanausko zoologijos muziejuje, 8a3 ir 8t2  klasės aplankė Vytauto Didžiojo karo muziejų.

Įgyvendindama projekto „Kokybės krepšelis“ veiklas mokykla siekia sudaryti galimybę įgyti įvairiopos mokymosi patirties, kuri padėtų geriau pažinti save ir kitus, giliau suprasti žmonių elgesio priežastis ir pasekmes, daryti tinkamus, kritiškai įvertintus ir apgalvotus sprendimus.

WordPress Image Gallery Plugin

You may also like...