Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos bendradarbiavimo su Dublino lituanistinės mokyklos „4 Vėjai“ projektas „Mokinys – mokiniui“

Džiaugiamės sėkmingai įgyvendintu Dublino lituanistinės mokyklos „4 Vėjai“ ir Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos bendradarbiavimo projektu „Mokinys – mokiniui“. 2017 m. lapkričio 18-21 d. devyni „4 Vėjų“  lituanistinės  mokyklos mokiniai, lydimi mokytojų, svečiavosi Vilniaus Petro Vileišio progimnazijoje, stebėjo pamokas, kartu su dailės mokytoju gamino kalėdines dekoracijas, rišo odines užrašų knygutes, lankėsi Lietuvos pažinimo centre, Vilniaus Katedros požemiuose, lipo į Katedros bokštą, vaikščiojo po Vilniaus senamiestį, lipdė suvenyrus keramikos dirbtuvėlėje, kovėsi protų mūšyje, pramogavo mokinių šeimose.

Š. m. gruodžio 2-5d. Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos delegacija buvo pakviesta pasisvečiuoti  Dublino lituanistinėje mokykloje „4 Vėjai“: stebėti lietuvių kalbos pamokas, dalyvauti atsakomajame protų mūšyje, vaidinti teatro studijos užsiėmimuose. Neblėstantį įspūdį paliko žygis į Brėjaus kalną, ekskursija po Dubliną, apsilankymas Dublinijos bei Vaškinių skulptūrų muziejuose. Viešnagės metu sužavėjo ne tik įspūdingos lankytinos vietos, bet ir sutikti nuoširdūs, šilti žmonės, atrasti nauji draugai.

Širdingai dėkojame progimnazijos l. e. p. direktorei Asta Turskienei už projekto idėją, „4 Vėjų“ bendruomenės nariams, ypač  Karinai Baziulienei, Aušrai Teišerskienei , Airijos lietuvių bendruomenės pirmininkui Arūnui Teišerskiui,  kuris yra ir vienas iš Dublino lituanistinės mokyklos „4 vėjai“ įkūrėjų, už galimybę bendradarbiauti ir svečiuotis Airijoje.

Taip pat nuoširdžiai dėkojame Dublino lituanistinės mokyklos „4 Vėjai“ mokiniams ir jų tėveliams už nuoširdų priėmimą, svetingumą, visokeriopą pagalbą ir geranoriškumą. Tikimės, kad bendradarbiavimo tiltą, nutiestą tarp Airijos ir Lietuvos, puoselėsime ir ateityje.

WordPress Image Gallery Plugin

You may also like...