Progimnazijos mokinė – konkurso „Space Art“ skatinamojo prizo laimėtoja

Europos astronomijos švietimo asociacija (EAAE) nuo 2023 m. gruodžio 1 d. iki 2024 m. kovo 31 d. kvietė mokinius dalyvauti projekte-konkurse „Space Art“. Projekto tikslas – skatinti mokinius pažinti astronomiją ir stiprinti savo kūrybiškumą. Mokiniai buvo kviečiami varžytis trijose amžiaus grupėse: 6–10, 11–14 ir 15–18 metų. Užduotis – pasirinkti dangaus objektą ar reiškinį, ieškoti jo danguje, tyrinėti knygose ar internete, o  tada nupiešti, nufotografuoti arba pasitelkti kitokias kūrybiškumą skatinančias bei lavinančias priemones. Šiais metais varžėsi dalyviai iš 25 šalių.

Nugalėtojai buvo paskelbti 2024 m. balandžio 22 d. minint tarptautinę Motinos Žemės dieną. Mūsų progimnazijos 8a klasės mokinė Gerda I., paskatinta fizikos mokytojo Andriaus A., pristatė savo darbą „Supermasyvi juodoji skylė“ ir pateko tarp išrinktųjų bei laimėjo Europos Pietų observatorijos įsteigtą skatinamąjį prizą – DVD filmą „Ayes on the skies“ ir kilimėlį pelei „Helix Nebula“.

Daugiau informacijos apie laimėtojus: https://eaae-astronomy.org/projects/space-art/space-art-contest/space-art-winners-2024 Džiaugiamės puikiu Gerdos pasiekimu ir linkime sėkmės ateityje

You may also like...