Edukacinė diena

Š. m. lapkričio 20 d. 5–8 kl. mokiniams organizuota edukacinė diena, pasinaudota Kultūros paso teikiamomis galimybėmis kultūros pažinimo įpročiams ugdyti ir patirčiai plėsti.  Iš gausios Kultūros paso  pasiūlos buvo pasirinktos šios meno paslaugos: Mokomasis kinas 5 kl. mokiniams „Pakeliui į mokyklą“, sferinis kinas-mobilusis planetariumas 6–7 klasių mokiniams  bei edukacinė išvyka „Ekologinis iššūkis-eksperimentai laboratorijoje.

7–8 kl. mokiniai išbandė progresyvią jaunimą įkvepiančią iniciatyvą „Būsiu“ – visiškai nemokamą, patogią ir paprastą programą, skirtą visiems profesionalams, norintiems padėti mokiniams sėkmingai pasiruošti karjerai dar mokyklos suole, paskatinti organizacijas dalintis profesinio gyvenimo patirtimi su mokiniais, įsitraukiant į savanorystės veiklą ir suteikiant mokiniams galimybę „pasimatuoti“ profesiją.

Kitos klasės aplankė  Lietuvos radiją ir televiziją, žaidė pabėgimo kambaryje „Live Escape Game“, ėjo į Vilniaus planetariumą, Saugomų teritorijų nacionalinį centrą, Valstybės pažinimo centrą, Okupacijos ir laisvės kovų muziejų.

Tikimės, kad mokinių patirtis, įgyta dalyvaujant kultūriniuose renginiuose ir edukacijos užsiėmimuose nuosekliai ir sistemiškai padės formuoti mokinių kultūrinius įpročius.

WordPress Image Gallery Plugin

You may also like...