Edukacinė išvyka Į Lietuvos Respublikos Seimą

Saulėtą spalio 12-osios rytą, kai visa Lietuva laukė 2020 metų rinkimų rezultatų, 3 A klasės mokiniai, lydimi mokytojų Onos Baublienės ir Ramunės Pūdžiuvelienės išvyko į Lietuvos Respublikos Seimą.

Jau ekskursijos pradžioje visi įsitikino, kad patekti į vidų nėra taip paprasta – reikia pereiti apsaugos patikrą. Ekskursija prasidėjo Spaudos konferencijų salė­je, kur LR Sei­mo nariai duoda interviu žurnalistams, rengiamos spaudos konferencijos. Gidė  papasakojo apie parlamento veiklą, kaip yra valdoma Lietuvos valstybė, kaip leidžiami įstatymai, ko reikia, kad taptum Seimo nariu, kaip atrodo parlamentaro darbo diena. Ekskursijos metu mokiniai apžiūrėjo naujuosius parlamento rūmus, kur iš balkono pamatė plenarinę Seimo salę, į kurią teisę įeiti turi tik posėdžiuose dalyvaujantys Seimo nariai. Gidė įdomiai papasakojo apie Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo kelią. Mokiniams didelį įspūdį paliko istorinė parlamento salė senuosiuose rūmuose, kur buvo atkurta Lietuvos Nepriklausomybė. Šioje salėje mokiniai ,,surengė“ savo klasės posėdį, kuriam pirmininkavo klasės seniūnė Evita ir netgi mušė Seimo gongą,  o Ajus pristatė projektą dėl aplinkos apsaugos. Visi balsavo. ,,Pažaidę“ Seimo narius mokiniai geriau prisimins išvyką. Visiems paliko įspūdį vitražų galerija su unikaliais Gediminaičių stulpais, apipintais trispalvėmis juostelėmis iš visos Lietuvos, Konstitucijos salė. Seime mokiniai susitiko su Seimo nariais Virgilijum Alekna ir Kęstučiu Glavecku, pasidarė su jais asmenukių.

Skaniai papietavę Seimo kavinukėje, į mokyklos kiemą mokiniai grįžo gal kiek pavargę, juk nuo Užupio iki LR Seimo jie nuėjo pėstute ir įveikė beveik 9 km kelią. Eidami pro Katedros aikštę, Valdovų rūmus Užupio link, visi grožėjosi rudenėjančio Vilniaus panorama ir šiltais saulės spinduliais.  Gerų emocijų ir įspūdžių tikrai pakako.

Mokytoja Ona Baublienė

WordPress Image Gallery Plugin

You may also like...