Pirmosios veiklos progimnazijos FabLab dirbtuvėse

Mūsų progimnazija dalyvavo Vilniaus miesto savivaldybės inicijuotame Atvirų techninių kūrybinių projektų rėmimo konkurse, laimėjo atrankos konkursą ir 2019 m. dalyvavo projekte „Atvirų techninių kūrybinių FabLab dirbtuvių steigimas Vilniaus miesto mokyklose“. Daugiau apie projektą galima sužinoti https://www.svietimopazanga.lt/projektai/atviros-technines-ir-kurybines-dirbtuves/  Gavus papildomą finansavimą ir paskyrus dalį progimnazijos lėšų 2019 m. įrengtos FabLab dirbtuves, dalyvauta projekto organizuotuose mokymuose mokytojams ir mokiniams.

Šių metų sausio 27 d. mokykloje vyko mokymai ir kūrybinės dirbtuvės mokiniams ir mokytojams naujai įrengtose FabLab dirbtuvėse. Mokytojus konsultavo patyrę specialistai, o mokiniai turėjo galimybę ne tik stebėti procesus, bet ir į juos įsitraukti. Mokiniai atliko interaktyvią užduotį, kurios rezultatas – sukurtas stalo žaidimas „Snakes and ladders”. Žaidimą nieko nelaukę išbandė mokiniai, mokytojai ir dirbtuvių organizatoriai, mesdami micro:bit kompiuterinį kauliuką, kurį suprogramavo patys mokiniai.

Mokinius sužavėjo vadovų bendravimas. Jie sako sužinoję naujų, įdomių dalykų ir labai laukia, kada galės patys suprojektuoti  praktiškų, naudingų daiktų mokyklos pristatymams naudodami ploterį, lazerines pjovimo stakles, 3D spausdintuvą bei CNC frezavimo stakles.

Oficialus FabLab dirbtuvių atidarymas atidedamas.

WordPress Image Gallery Plugin

You may also like...