Vasario 16-osios šventė

Sunkiai ir iš toli ėjome į Vasario 16-ąją. Kas pasakys, kada amžių glūdumoje ima rusenti ta ypatinga žmonių valia, jų siekimas kurti ir visomis išgalėmis ginti savo bendrą gyvenimą.

Pasitikdama Vasario 16-ąją, Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos bendruomenė kvietė švęsti ir drauge minėti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį. Progimnazijoje minėjimas pradėtas Lietuvos himnu.  Sveikinimo žodį tarė  mokyklos tarybos pirmininkas Sakalas Gorodeckis. Jo kalboje nuskambėjo klausimai mokiniams apie šventės prasmę ir linkėjimas suvokti šios dienos reikšmę. Kalbėtojas pasidalino prisiminimais iš savo vaikystės.

Minėjimo puošmena tapo mokinių atliekamos dainos, skirtos Lietuvai.  Kūrinius atliko 2-8 klasių mokyklos mokiniai  (vadovės – muzikos mokytojos Dalia Garbačauskienė ir Patricija Tautkevičiūtė).

Šventės metu buvo apdovanoti projekto „Užaugau Lietuvoj“ dalyviai. Padėkos raštus įteikė projekto vadovė Gedailė  Overlingienė.

Mokytojų ansamblis atliko dvi dainas: „Dar nežinia“ ir  „Viešpaties lelija“. Vadovas – muzikos mokytojas Ričardas Navickas.

Dėkojame šauniesiems šventės vedėjams – skaitovų konkurso laureatams Jonui Rinkevičiui, Majai Ivaškevičiūtei, Vilijai Širinskaitei  ir Herkui Mukiui.

Pasirodo, prie laisvės nesunku priprasti ir pamiršti jos vertę. Todėl mes tariame:

Ačiū, Tėvyne, už kalbą,
Už nuovargį ačiū,
Už darbą.
Tau ačiū, kad Nemunas teka,
Už mėlyną bangą rugių.
Tau ačiū už paprastą valgį,
Kurį man sušildei ir saugojai,
Už rasą ant dobilo žiedo, už dalgį
Už mylimą ir už pasaulį…

WordPress Image Gallery Plugin

 

You may also like...